×
Fremtidens HjemTophistorie

Husqvarna er klar med fremtidens robotplæneklipper

Husqvarna Nera-serien er fremtidens robotplæneklipper, mener svenskerne. Den bruger GPS og kamera til at navigere rundt på plænerne.

Det er næsten et år siden, svenske Husqvarna fortalte om sine visioner for fremtidens robotplæneklipper og først nu har de taget et skridt derhen. Det er sket med præsentationen af Husqvarna Nera-modellerne, der navigerer med hjælp fra satellitnavigeringssystemet EPOS.

Det er den første Husqvarna-model til privatpersoner, der ikke bruger kanttråd. En tendens som ellers er temmelig tydelig i markedet, hvor GPS og endda kunstig intelligens er inde i varmen. Husqvarna har da også samlet erfaring med EPOS-systemet til erhvervsløsninger igennem de sidste to år.

– Vi ved, at mange har ventet på dette lige siden vi første gang introducerede den teknologi til det professionelle marked. Nera repræsenterer virkelig den næste generation af smarte robotplæneklippere; mere robust installation, endnu nemmere at bruge og mere fleksibel kontrol over, hvordan du vil have græsplænen klippet, siger Anders Lindström, produktekspert, Husqvarna.

fremtidens robotplæneklipper
Nera klarer skråninger med op til 50 procents hældning.

Et stort aber dabei er dog, at EPOS-systemet er et tilkøb, der skal installeres på maskinerne.

Nera-modellerne kommunikerer med Automower Connect-app’en på mobiltelefonen, hvor der blandt andet kan oprettes virtuelle græsslåningszoner. Man bestemmer selv, hvor Nera skal klippe, hvornår og i hvilken højde. Ifølge Husqvarna håndterer Nera også komplekst terræn og stejle skråninger med op til 50 procents hældning. Robotplæneklipperne kan via radarteknologi registrere genstande efterladt på plænen, f.eks. en spand, og undgå det.

Læs også: Ny robotplæneklipper bruger hverken GPS eller kanttråd.

Nera kommer i tre forskellige varianter, der egner sig til græsplæner op til 5.000 m2. Priserne starter ved 22.000 kroner, mens EPOS plug-in kit står til omkring 10.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.