Elbiler

Batteri-brande får Tesla til at haste-opdatere sine biler

Adskillige uforklarlige og pludselige batteri-brande i Model S har sat Tesla i gang med at opdatere batterisoftwaren på sine biler.

Tesla er gået i gang med en haste-opdatering af batterisoftwaren på sine biler. Det sker efter at adskillige Tesla Model S eksemplarer spontant er brudt i brand – senest to modeller i henholdsvis Shanghai og Hong Kong. Samtidig har Tesla iværksat en undersøgelse af problemet.

Hændelsen i Shanghai skete i slutningen af april og blev fanget på video af et sikkerhedskamera. Videon er efterfølgende blevet spredt på Twitter:

Medier i Hong Kong rapporterer, at endnu en Model S spontant brød i brand i denne uge. Tesla har bekræftet, at de er i gang med at udsende en såkaldt BMS-softwareopdatering, der skal ”ændre indstillingerne for opladning og termisk styring”.

”I takt med at vi fortsætter vores undersøgelser af sagen, har vi for en sikkerheds skyld lavet en over-the-air-opdatering, der ændrer indstillllingerne for opladning og termisk styring på Model S og Model X. Opdateringen rulles ud fra i dag og hjælper med at beskytte batteriet yderligere og forbedre batteriets levetid,” skriver Tesla i en officiel meddelelse.

Firmaet understregede samtidig, at deres biler er ”ti gange mindre tilbøjelig til at opleve en brand end en traditionel benzinbil”.

”Vi har i øjeblikket godt en halv million køretøjer på vejene og vores team af batterispecialister bruger data fra disse til grundigt at undersøge hændelser og forstå årsagen. Selv om brandhændelser, der involverer køretøjer fra Tesla, er yderst sjældne – og vores biler er ti gange mindre tilbøjelig til at opleve en brand end en benzinbil – så bestræber vi os på at få antallet af hændelser ned på nul”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.