Elbiler

Tesla arbejder på ny 110 kWh-batteripakke

Med en batteripakke på mere end 110 kWh, deres hidtil største, kommer rækkevidden op på næsten 650 kilometer på en enkelt opladning.

Ifølge Electrek arbejder ingeniører hos Tesla i øjeblikket på en batteripakke på omkring 110 kWh til nogle af deres modeller. Det vil få bilernes rækkevidde et godt stykke over de 610 kilometer, der er den længste rækkevidde i skrivende stund.

Under et møde med aktionærerne i sidste måned fortalte Elon Musk, at det ikke vil vare længe før Tesla-bilerne får en rækkevidde på ’400 miles’. Dengang havde Tesla Model S Long Range den længste rækkevidde på 370 miles / knapt 600 kilometer. Siden da har Tesla opdateret modellen, så den hedder Long Range Plus og har en rækkevidde på 610 kilometer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye ydelse er angiveligt nået ved hjælp af softwareoptimering, men ifølge Electrek arbejder Tesla altså også på en endnu bedre hardwareløsning. Jason Hughes, der angiveligt er en velkendt ’Tesla-hacker’ har gravet i batterisystemet og opdaget, at Musks tropper arbejder på en ny batterikonfiguration:

Han hævder, at Tesla arbejder på en ny batteripakke med grupper af 108 celler til en ~450-volt-pakke med omkring 109 kWh tilgængelig kapacitet. En Model S med den slags batteri vil nemt kunne overskride 400 miles / 640 kilometer og opfylde Musks spådom. Hughes hævder også, at bateriet ikke vil være forbeholdt Model S, men skal bruges på tværs af modeller.

I skrivende stund er Long Range-udgaverne af Model S / Model X og Model 3 udrustet med henholdsvis 100 kWh- og 75 kWh-batteripakker.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.