×
ElbilerTophistorie

Billig Tesla Model 2 skal bygges i Berlin

Elon Musk fortalte medarbejderne på Giga Berlin, at den kommende billige Tesla Model 2 skal bygges på fabrikken.

Der har været snak om en billigere Tesla længe, men meget lidt konkret. Nu er det dog fastlagt at bilen, der populært går under navnet Tesla Model 2, skal bygges på fabrikken i Berlin. Det oplyste Elon Musk til medarbejderne på fabrikken fredag, hvor han besøgte Berlin.

Under besøget fortalte Musk om planerne fremadrettet. Han fortalte, at fabrikken blandt andet skal bygge en “ny billigere Tesla til det europæiske marked”. Ifølge oplysninger i medierne vil det dreje sig om den 25.000 euro-model, som selskabet har talt om de seneste år. Altså en model til mindre end 200.000 kroner.

Oprindeligt var det planen, at Tesla Model 2 skulle bygges i Mexico, men de planer er altså ændret. Allerede sidste år viste Tesla planer om at hæve Giga Berlins produktionskapacitet fra 500.000 til en million biler om året. Også batteriproduktionen skal fordobles fra 50GWh til 100GWh.

Elon Musk er i disse dage på en større Europa-turné med flere møder rundt om på kontinentet. På stedet i Berlin takkede han personalet på fabrikken for deres hårde arbejde under sloganet “We are Giga. The Future”.

Oplysningerne om Tesla Model 2 er som sagt få. Men ifølge Teslas seneste Master Plan skal den forsynes med et 53 kWh stort LFP-batteri, der giver den en formodet rækkevidde på 350-450 WLTP-kilometer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.