ElbilerTophistorie

Billigere elbilforsikringer i sigte

LB Forsikring sænker prisen på elbilforsikringer markant – men kun for modeller uden for mange hestekræfter ...

Elbilforsikringer kan være pebrede. Men er man er en af LB Forsikrings 405.000 medlemmer, er der gode nyheder. Forsikringsselskabet giver et 35 procent prisfald på forsikringspræmien på små og mellemstore elbiler og helt nye og forbedrede vilkår til elbilejere.

Der er dog et “men”. Præmien falder kun 35 procent for elbiler med op til 260 hestekræfter – og det betyder blandt andet, at ingen af Teslas modeller kan få den store rabat. Med 325 hk kommer selv den mindste Tesla Model 3 (Standard Range Plus) langt over grænsen. Det er dog helt bevidst, at grænsen er sat, hvor den er:

– Vores medlemmer er almindelige danskere med almindelige jobs som sygeplejersker, lærere og pædagoger. Når de køber en elbil, så er den typisk i mellemklassen. Derfor har vi sænket vores priser på mellemklasse og mindre elbiler, og generelt gjort vores vilkår til nogle af de bedste i Danmark, forklarer CCO Steen Holse Andersen fra LG Forsikring.

Tesla-ejere snydes dog ikke helt. Elbiler med mellem 260 og 349 hestekræfter får nemlig 10 procent nedsættelse af præmien.

Ud over prisnedsættelsen på præmien, betyder de nye vilkår også ekstra tiltag, såsom dækning op til 30.000 kroner på kortslutning og pludselige skader på bilens batteri de første 8 år. Der er igen selvrisiko ved hærværk, tyveri eller pludselig skade på ladeboks eller ladekabler, og der er vejhjælp, hvis man løber tør for strøm.

Det er dog ikke kun elbiler, der tilgodeses – det gør også de populære plugin-hybride, der får en prisnedsættelse på 20 procent. Selvom Steen Holse Andersen håber, flere vil tage springet direkte til elbiler, når den næste bil skal købes.

– Der er ingen tvivl om, at miljømæssigt er den rene elbil det bedste valg, men vi ser plugin-hybrider som et teknologisk trinbræt, der er med til at modne bevægelsen mod en elektrificeret bilpark.  Forståelsen af, at man kan lade sin bil via et kabel, spiller en rolle. Derfor er der også sket en prisnedsættelse på hybridbiler, siger Steen Holse Andersen.

De nye priser betyder, at jeg som 53-årig med bopæl i Hovedstaden vil kunne forsikre en Volkswagen ID.4 1st for knapt 6.500 kroner om året, inklusive kasko. Vil jeg forsikre en Hyundai Ioniq 5, vil det koste mig lidt over 6.500 kroner årligt. Du kan lave beregningen hos LB Forsikring ved at følge dette link.

LB Forsikring er det tredjestørste forsikringsselskab på privatmarkedet i Danmark og består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Tidligere har selskabet lovet rabatter til elbiler, der scorede 5 stjerner i Green NCAP.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.