ElbilerTophistorie

Forsikringselskab vil give rabat til grønne biler

Nu bliver det billigere at forsikre elbilen hos LB Forsikring, der lover rabat til alle biler, der har fået 5 stjerner i Green NCAP test.

For at skubbe til den grønne omstilling vil LB Forsikring, der er Danmarks tredjestørste forsikringselskab på privatmarkedet, fremover give kontant rabat til grønne biler. Det er interessant nyt, da elbiler som udgangspunkt er dyrere at forsikre end benzin- og dieselbiler.

– Det er ingen hemmelighed, at elbiler af flere årsager er dyrere at forsikre. Derfor er det utraditionelt, at vi går den modsatte vej, og gør særligt klimavenlige biler billigere at forsikre. Det har vi valgt at gøre, fordi vi sammen med vores medlemmer, gerne vil skubbe på den grønne omstilling, siger Steen Holse Andersen CCO i LB Forsikring.

Konkret betyder det, at LB Forsikring nu giver 500 kroner i rabat på kaskoforsikringen. Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for rabatten gives udelukkende til biler, der har fået fem stjerner i Green NCAP – og det er der i øjeblikket bare tre bilmodeller der har, nemlig:

  • Nissan Leaf, 40 kWh, N-Connecta, 4×2 Electric Automatic
  • BMW i3, Electric 4×2 Automatic
  • Hyundai Ioniq Electric 4×2 Automatic

Alligevel vækker tiltaget begejstring hos Dansk Elbil Alliance:

– Vi hilser det meget velkommen at der på den her måde skabes ekstra incitamenter til at skifte fra fossil til elbiler. Det er klart at politikerne sidder med muligheden for at skrue på de helt store knapper, men man skal ikke undervurdererat det betyder noget for såvel nuværende, som kommende, elbilejere at deres valg positivt understøttes af andre aktører, der påvirker den samlede økonomi i at have elbil, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Det er ikke første gang et firma favoriserer grønne biler, for at skubbe til udviklingen. I juni måned meddelte banken Merkur Andelskasse, at de fremover fuldstændig vil afvise at give billån til nye benzin- og dieselbiler.

LB Forsikring er et medlemsejet forsikringsaktieselskab, der består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Til sammen har LB Forsikring næsten 400.000 medlemmer, og er Danmarks tredje største forsikringsselskab til private.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.