×
ElbilerTophistorie

Bliver Dacia Spring Danmarks billigste elbil?

Dacia Spring Electric får bare 45 hestekræfter, men Renault lover samtidig "uovertruffen pris". Bliver den Danmarks billigste elbil?

Titlen som Danmarks billigste elbil får muligvis snart en ny udfordrer, nemlig Dacia Spring Electric. Renault har netop præsenteret produktionsmodellen, der bliver den første elbil fra Renaults lavprismærke.

Reanult har store ambitioner, når det kommer til elbiler. Allerede i 2022 skal alle nye biler fra Renault være elektrificeret – enten som hybrid, plugin-hybrid eller som ren elbil. Igår lancerede de Renault Megáne iVision, der med sin størrelse og rækkevidde på 450 kilometer ligner en direkte konkurrent til Volkswagen ID.3.

Men lavprismærket Dacia har deres eget bud på “en elbil, der er til at betale, og som opfylder alle de behov en bil i det mindste segment skal opfylde”. Den hedder Spring Electric og har længe været i støbeskeen. Nu er produktionsmodellen præsenteret – og den ruller ud til forhandlerne i efteråret 2021 loves det.

Faktisk kommer Dacia Spring Electric i tre forskellige versioner; en til delebiler, som vi kender det fra Green Mobility, en som varebil og en som personbil. Delebilsmodellen kommer allerede til foråret.

Beskeden ydelse …

Priserne på Dacia Spring Electric er endnu ikke offentliggjort, men Dacia fortæller, at den bliver “uovertruffen” – “an unbeatable price” som de skriver. Til gengæld er bilen heller ikke just noget monster. Motoren er på bare 44 heste, men med et drejningsmoment på 125 Nm hævder Renault, at den vil performe næsten identisk med 90 hk-benzinmotoren i en Renault Clio.

Batteriet er på beskedne 26,8 kWh, hvilket skulle række til 295 kilometer ved bykørsel, og 225 kilometer ved blandet kørsel (WLTP). Topfarten er opgivet til 125 km/t. Batteriet kan genoplades med maksimalt 30 kW DC, men eftersom det ikke er så stort, fyldes til fra 0 til 80 procent på en time. På en 7,4 kW ladeboks vil det tage fem timer at lade bilen fuldt op.

Bilen, der er 3.73 meter lang, 1.62 bred og 1.51 meter høj, har plads til fire voksne – og bagagerummet sluger 300 liter uden problemer, fortæller Renault.

Med en pris på 149.990 kroner er Seat Mii electric i øvrigt den billigste elbil på markedet i Danmark lige nu.

Hvad tror du? Har Renault Dacia Spring en chance, selv om den eventuelt bliver Danmarks billigste elbil? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.