Elbiler

Renault-ejede Dacia bringer billig elektrisk SUV til Danmark

Dacia Spring Electric er en elektrisk mini-SUV til bykørsel – og den kommer til Danmark i begyndelsen af næste år.

Renault planlægger at sende en prisbillig elektrisk SUV på markedet i Europa i starten af 2021. Bilen sendes ud under Dacia brandet og er en ”mini-SUV” der primært er beregnet til kørsel i betonjunglen. 

Dacia Spring er ikke det endelige navn men det vi ved er, at bilen har fem døre, er SUV-høj på størrelse med en Renault Captur og kommer til Danmark i begyndelsen af 2021. Rækkevidden på konceptbilen er blot 200 kilometer (WLTP), men ifølge Renault kommer ”flere muligheder”.

Det interessante er, at den sandsynligvis bliver en af de billigere elbiler på markedet. Dacia Spring er en videreudvikling af konceptbilen Renault K-ZE, der blev vist frem i oktober sidste år. Dengang var den primært udviklet til det kinesiske marked og ville, ifølge Renault, få en prislap på omkring 9.000 dollars – svarende til knapt 61.000 kroner.

Helt billig bliver Dacia Spring med garanti ikke, når den rammer de danske veje, men det peger da i retning af, at den nok ikke bliver ubetalelig. 

Dacia Spring
Dacia Spring Electric. klik for større.

Renault har ikke ligefrem været gavmilde med informationer, men da K-ZE blev præsenteret, fortalte de, at bilen kunne oplades til 80 procents kapacitet på 50 minutter via hurtiglader eller på omkring fire timer, hvis den er sluttet til en almindelig oplader. Om det samme gælder Dacia Spring, kan der kun gættes på.

Det er ikke mere end 15 år siden at Dacia kom ind på scenen under Renaults vinger. I Danmark siden 2013, hvor specielt modellen Duster har været populær.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.