×
Stortest

Stortest: Bluetooth-hovedtelefoner

For bare få år siden, var Bluetooth-hovedtelefoner et fuldstændig no-go, hvis man satte pris på musikken. Lydkvaliteten var i bedste fald dårlig – i værste fald helt fraværende på grund af forbindelsesproblemer. Men der er sket meget siden da. Ikke mindst efter at aptX-standarden er dukket op (se boks om aptX nedenfor, red.).

Vi har haft besøg af fem sæt Bluetooth-hovedtelefoner på redaktionen og vi er positivt overraskede over kvaliteten. Niveauet er generelt højt og ingen af de fem kamphaner falder igennem. Ikke engang den temmelig billige model fra danske Jabra, der på flere områder simpelthen løber fra konkurrenterne.

Sådan testede vi
De fem sæt hovedtelefoner blev naturligvis lyttet igennem via vores sædvanlige højttalertest-spilleliste (se Spotify-link nederst, red.), for at besømme lydkvaliteten. Men vi har også lagt vægt på design, byggekvalitet og i særdeleshed komfort. Og så har det naturligvis været vigtigt at bedømme betjeningen og samspillet med smartphones, mulighed for at føre telefonsamtaler m.m.

Hvad er aptx …
Da de første trådløse Bluetooth-hovedtelefoner kom i handelen for snart mange år siden, var lyden mildest talt ringe. Virkelig ringe. Men der sket meget siden. Med introduktionen af A2DP og i særdeleshed aptX er kvaliteten blevet tålelig.

AptX kan overføre high-definition-lyd op til 24 bit / 96 kHz – eller det, man kalder cd-kvalitet. Men det kræver at både hovedtelefonerne og mobilen understøtter aptX; det gør de fleste nyere Android-modeller, men ikke iPhone – ikke engang de seneste udgave.

Når det er sagt, så er trådløs lyd via Bluetooth stadig ikke lige så god som kablet lyd og hifi-fanatikere vil stadig kalde kalde kvaliteten for uacceptabel. Det er en byttehandel; man slipper for kablerne, men må gå på kompromis med lydkvaliteten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.