GadgetsTophistorie

NuraTrue Pro: Først med Bluetooth i CD-kvalitet

Hovedtelefonerne der lige nu crowdfundes på Kickstarter er de første med Bluetooth i en lydkvalitet der matcher den fra CD'er.

Bluetooth aptX Lossless. Det er navnet på en ny standard, der lover at kunne levere lyd via Bluetooth i samme kvalitet som vi (måske) husker fra CD’erne. Helt præcist 16-bit / 44.1kHz. Nura, det australske lydfirma der er først med et sæt hovedtelefoner der understøtter standarden, lover at omend der sker kompression af lyden, så vil den være tabsfri.

“Dette er de første hovedtelefoner som annonceres med Snapdragon Sound og aptX Lossless. Vi er begejstrede for at kunne fortælle at der vil komme mange flere snart,” udtaler Lauren Miller, talsperson hos Snapdragon.

Her er aptX sammenlignet med nuværende Bluetooth-standarder. Foto: Kickstarter/Nura

Snapdragon Sound er fællesbetegnelsen for Qualcomms aktiviteter indenfor lyd. Og det er altså den chip, som Nura har implementeret i deres nye hovedtelefoner, som lige nu kan forudbestilles på Kickstarter til en frapris på 219 dollars (cirka 1.600 kroner).

Der er dog en række kriterier der skal være opfyldt, hvis du skal nyde højopløst CD-lyd i dine måske kommende NuraTrue Pro-hovedtelefoner. Enheden hvorpå musikken afspilles skal også understøtte aptX Lossless, ligesom du skal bruge en musiktjeneste der har lyd i den kvalitet. Det kan Apple Music og Tidal – mens Spotify endnu lader vente på sig.

Udover ovenstående lydmæssige specifikationer, så vil NuraTrue Pro understøtte Bluetooth 5.3-standarden. Herudover også aktiv støjreduktion, trådløs opladning og multipoint for tilslutning til flere samtidige enheder.

Foto: Kickstarter/Nura

Foreløbig har mere end 5.000 mennesker støttet projektet på Kickstarter. Målet for crowdfundingen var 20.000 dollars. I skrivende stund er der indsamlet cirka 1,3 millioner dollars. Man må derfor antage at produktionen vil gå i produktionen og de støttende vil modtage et sæt. Nura forventer at gå i masseproduktion i august 2022 med leveringer i fjerde kvartal i år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.