fbpx

 

 

 

 

Elbiler

BMW vil oplade elektriske motorcykler trådløst

BMW’s udviklingsafdeling har fundet en smart metode til at oplade elektriske motorcykler uden at skulle tilslutte et kabel.

Udviklingsafdelingen hos tyske BMW arbejder på at lave trådløs opladning af elektriske motorcykler. Det viser et patent, som afdelingen har ansøgt om. Elektriske motorcykler oplades normalt som elektriske biler – altså via et stik, som er tilsluttet en oplader. Men BMW har fundet et oplagt – men ikke mindre smart – alternativ.

Et kig på en af illustrationerne fra patentet viser, at BMW udnytter den ene del på motorcyklen, som berører jorden, men ikke er dækket med gummi, nemlig støttebenet. Når motorcyklen parkeres, hviler støttebenet på en trådløs oplader – præcis som en smartphone, der kan placeres på en (noget mindre) trådløs oplader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelen er, at man ikke skal rode med kabler eller stik; så snart køretøjet er parkeret, starter opladningen. Ulempen kunne være opladehastigheden. Visse elektriske motorcykler, såsom Harley-Davidson LiveWire kan via Fast Charging oplades fuldstændigt på bare 40 minutter. Det er næppe muligt med trådløs opladning.

BMW

Men til garagen derhjemme, hvor motorcyklen holder parkeret natten over, er det en oplagt ide. Måske endda også på offentlige motorcykel-parkeringspladser, hvis man kan blive enige om en fælles standard for opladningen, ligesom mobiltelefonerne har Qi-standarden.

Back to top button