fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Braun Audio genopstår med 2019-udgave af Dieter Rams-klassiker

Efter tre årtiers tornerosesøvn genopstår Braun Audio – og de Dieter Rams designede LE-højttalere skal være rambukken ud til forbrugerne.

Mens de yngste af os primært kender Braun for tandbørster, bore- og barbermaskiner, så har det tyske firma faktisk en glorværdig historie inden for lydprodukter. Specielt gjorde Braun væsen af sig, da deres chefdesigner hed Dieter Rams – en mand, der om nogen har inspireret Apples Jony Ive med sit minimalistiske design.

Nu bringes den klassiske Rams-designede LE-serie af Braun højttalere tilbage til livet efter tre årtier på museumshylden. Højttalerne vises frem under den kommende IFA-elektronikmesse i Berlin til september, men designet skulle være identisk med de gamle modeller, der oprindeligt udkom for præcis 60 år siden i 1959.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– I år markerer vi vores tilbagevenden med genopfindelsen af et af mærkets mest ikoniske serier – LE. Hos Braun har arv, design og innovation altid haft været kernen i virksomheden. Genindførelsen af Braun Audio betyder, at mærket genvækker sit forhold til lydverdenen og den betydning som lyd, og især musik, har i vores liv, siger Professor Oliver Grabes, leder af Braun Design, i pressemeddelelsen.

Genoplivningen kommer ifølge pressemeddelelsen til at foregå i samarbejde med det engelske firma Pure, der primært har gjort sig bemærket med DAB-radioer. Men lur mig, om ikke LE-højttalerne anno 2019 vil være udrustet med nymodens trådløs teknologi – måske endda muligheder for multirum.

Som det ses herover, kunne de oprindelige LE-højttalere fås i to varianter til henholdsvis reol/specialdesignet standerlampe-lignende holder og en gulvstander. Om Braun Audio og Pure vil puste nyt liv i alle varianter melder historien endnu intet om.

iNPUT vil naturligvis være tilstede under IFA-messen – hvor vi vil forsøge at få et nærmere kig på højttalerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button