×
Gadgets

Braun Audio genopstår med 2019-udgave af Dieter Rams-klassiker

Efter tre årtiers tornerosesøvn genopstår Braun Audio – og de Dieter Rams designede LE-højttalere skal være rambukken ud til forbrugerne.

Mens de yngste af os primært kender Braun for tandbørster, bore- og barbermaskiner, så har det tyske firma faktisk en glorværdig historie inden for lydprodukter. Specielt gjorde Braun væsen af sig, da deres chefdesigner hed Dieter Rams – en mand, der om nogen har inspireret Apples Jony Ive med sit minimalistiske design.

Nu bringes den klassiske Rams-designede LE-serie af Braun højttalere tilbage til livet efter tre årtier på museumshylden. Højttalerne vises frem under den kommende IFA-elektronikmesse i Berlin til september, men designet skulle være identisk med de gamle modeller, der oprindeligt udkom for præcis 60 år siden i 1959.

– I år markerer vi vores tilbagevenden med genopfindelsen af et af mærkets mest ikoniske serier – LE. Hos Braun har arv, design og innovation altid haft været kernen i virksomheden. Genindførelsen af Braun Audio betyder, at mærket genvækker sit forhold til lydverdenen og den betydning som lyd, og især musik, har i vores liv, siger Professor Oliver Grabes, leder af Braun Design, i pressemeddelelsen.

Genoplivningen kommer ifølge pressemeddelelsen til at foregå i samarbejde med det engelske firma Pure, der primært har gjort sig bemærket med DAB-radioer. Men lur mig, om ikke LE-højttalerne anno 2019 vil være udrustet med nymodens trådløs teknologi – måske endda muligheder for multirum.

Som det ses herover, kunne de oprindelige LE-højttalere fås i to varianter til henholdsvis reol/specialdesignet standerlampe-lignende holder og en gulvstander. Om Braun Audio og Pure vil puste nyt liv i alle varianter melder historien endnu intet om.

iNPUT vil naturligvis være tilstede under IFA-messen – hvor vi vil forsøge at få et nærmere kig på højttalerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.