GuidesSponseret indhold

Trådløs Multiroom med Bang & Olufsen

Det koster mindre end du tror, at fylde huset med den lækre Bang & Olufsen-lyd. Her er vores guide til et komplet multirumssystem med B&O-højttalere.

Sponseret indhold

Det er mange år siden, at din musik og dit hifi-system var bundet til et enkelt rum og lænket af kabler. Nu kan du sprede musikken i hjemmet fra et væld af enheder – smartphone, bærbar, tablet – til højttalere i hele hjemmet via en trådløs forbindelse. Der er adskillige multirumsløsninger på markedet, men kun få der formår at forene lækkert design med uovertruffen lyd, som Bang & Olufsen, der har sørget for at udstyre alle sine nyere højttalere med multirumsteknologi. 

Det gode ved Multiroomteknologien er, at det ikke behøver at være en kæmpe udskrivning fra første dag – systemet kan udvides løbende, når du får behov for at få nye rum tilsluttet. Og det behøver ikke tømme kassekreditten; for bare 2.500 kroner per rum, kan du fylde dit hjem med den lækre B&O-lyd. Her guider vi dig gennem B&O Multiroom og hvordan det fungerer – og hjælper dig med at starte dit eget B&O Multiroomsystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad er Multiroom?

Bang & Olufsen havde i virkeligheden opfundet multirumsfunktionalitet allerede inden det blev udbredt – dengang skulle der bare kabler mellem enhederne. Ideen startede helt tilbage i 1970’erne med Beosystem 6000-hifisystemet og via fjernbetjeninger kunne man spille samme musik i hele hjemmet, skrue op og ned for volumen, skifte numre m.m. Fjernsynet kan også være med som højttaler eller lydkilde.

Multirumsteknologier

Der findes forskellige teknologier, der kan binde højttalere sammen i multirumssystemer. Bang & Olufsens højttalere benytter deres egen Multiroom-teknologi, men er samtidig udrustet med andre teknologier, så de kan spille sammen med højttalere fra andre producenter. Bang & Olufsen-højttalerne kan for eksempel bruges sammen med Apple AirPlay 2 og Google Chromecast.
Apple AirPlay 2 er Apples multirumsteknologi og i version to, som B&O-højttalerne understøtter, er Siri kommet med på vognen, så man kan styre hele sit multirumssystem med stemmekommandoer via sin Apple-enhed – eller bare sende musikken rundt i hjemmet via sin iPhone, iPad eller Mac-computer. Eller endda via visse nyere fladskærme.
Google Chromecast er Googles multirumsteknologi, der kan streame video og billeder fra din mobil, computer og tablet. Det hele foregår uden kabler, og du kan eksempelvis streame direkte fra Netflix, HBO Nordic, Spotify, DR TV og mange andre apps.

Siden 2015 har Bang & Olufsen med Multiroom-teknologien koblet enheder sammen trådløst, som vi kender det fra “rigtig” multirum, som det defineres i dag. Men den lange historik betyder, at også ældre B&O-apparater kan lege med i en Multiroomopsætning – for eksempel et Beosound 9000-anlæg – takket være Beolink Converter. Og har du et sæt ældre, kablede Bang & Olufsen-højttalere, kan de gøres trådløse med Beosound Core. Du behøver altså ikke vinke farvel til dit foretrukne hifi-udstyr, selv om du vil have et multirumssystem i hjemmet.

Vidste du at … Bang & Olufsens Multiroomløsning er ikke bundet til B&O’s egne højttalere. Du kan sagtens koble højttalere fra andre producenter på samme løsning som dine B&O-højttalere, helt uden ekstratilbehør, så længe de “fremmede” højttalere understøtter AirPlay 2 eller Chromecast.

Besound Core får dine trofaste gamle højttalere på trådløs Multiroom.

B&O app og tjenester

Bang & Olufsens Multiroomløsning er utrolig fleksibel, da den ikke – som det er tilfældet hos nogle af konkurrenterne – er bundet stramt op omkring en app. Tværtimod kan man sende musikken til systemet direkte fra den musiktjeneste, man foretrækker; det være sig Spotify, Deezer eller TuneIn internetradio. 

Samtidig understøtter B&O Multiroom også både Google-teknologien Chromecast og Apples AirPlay 2, så alle tjenester, der understøtter de teknologier kan bruges direkte med B&O-systemet. Det har også den fordel, at du kan koble højttalere fra andre producenter på dit B&O-Multiroomsystem, så længe de understøtter Chromecast eller AirPlay 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Bang & Olufsen app’en samler betjeningen i en enkelt app.

Foretrækker du at blive i  Bang & Olufsen-økosystemet, har de lavet den overskuelige Bang & Olufsen app (se billede ovenfor) til både iPhone og Android. Du kan afspille musik på alle Bang & Olufsens nyeste lydprodukter og let vælge den musikkilde, du ønsker at afspille. Derudover giver appen dig et overblik over alle tilgængelige produkter i dit Multiroom-setup og mulighed for – ved hjælp af en meget enkel kommando – at udvide musikoplevelsen fra et til flere rum.

Stemmestyring af musikken

Samtlige B&O Multiroomhøjttalere kan stemmestyres fra en iPhone med Siri via AirPlay 2-teknologien. Men Beosound 1 og Beosound 2 går skridtet videre, idet begge modeller har indbygget mikrofon og Gogle Assistant. Bare sig “Hey Google” og bed assistenten om at spille din favorit-spilleliste … eller få oplæst vejrudsigten og de seneste sportsresultater.

 

Produkter: Multiroomhøjttalere

Bang & Olufsen har et komplet Multiroom-økosystem: Fra små, lækre højttalere til køkkenet eller kontoret til Beosound Shape, der hænger som et kunstværk i dagligstuen. Hvis du overvejer at investere i en B&O-højttaler, så se med her, hvor vi gennemgår alle de B&O-modeller, der kan kobles direkte på Multiroomsystemet uden brug af kabler …

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beoplay M3

Beoplay M3 er måske nok lille, men den lyder stor. Den er rigelig til både soveværelser, køkkener og i særdeleshed børne- og ungsdomsværelser. Og i stuen går den også fint – eventuelt som en del af et setup med et par højttalere mere. Coveret er udskifteligt og fås med stof fra Kvadrat eller med aluminiumsgitter – og den har indbygget AirPlay 2 teknologi. Alt sammen til en overkommelig pris på 2.500 kroner. Du kan læse iNPUTs anmeldelse af Beoplay M3 her og besøge Bang & Olufsens egen produktside med flere informationer her: Bang & Olufsen Beoplay M3.

 

Beoplay M5

Med Beoplay M5 er en enkelt højttaler nok til at fylde et rum med lyd. M5 har 360-graders teknologi, der spreder lyden, så højttaleren lyder fænomenalt lige gyldigt hvor man befinder sig i rummet. Læg dertil en diskret og intelligent betjening, hvor den anodiserede aluminiumskive på toppen fungerer som betjeningsknap; Ved at dreje skiven mod højre eller venstre skrues der op eller ned for volumen. Tryk den forsigtigt ned, så starter man afspilningen eller sætter den på pause. Ligesom M3 har M5 indbygget AirPlay 2, ligesom den har Bluetooth og Google Chromecast. Du kan læse iNPUTs anmeldelse af Beoplay M5 her og se Bang & Olufsens produktside med flere informationer her: Bang & Olufsen Beoplay M5.

 

Beoplay A9

Beoplay A9 er ikke bare en velspillende multirumshøjttaler – det er et stykke kunst, der vil pynte i enhvert rum. A9’eren leverer kraftig lyd, der egner sig til større rum, eksempelvis stuer. Højttaleren kan stilles på gulvet eller hænges op på væggen. Stoffet på fronten er leveret af danske Kvadrat og kan skiftes ud, så det passer med resten af interiøret i rummet. Ud over Multiroom understøtter Beoplay A9 også Bluetooth, AirPlay 2, Google Chromecast og DNLA. Læs mere om Beoplay A9 på Bang & Olufsens egen produktside her: Bang & Olufsen Beoplay A9.

 

Beosound 1

Beosound 1 er en 360-graders højttaler med indbygget assistent i form af Google Assistant. Det betyder, at man ved hjælp af stemmestyring kan få assistenten til at spille musik – i hele multirumsopsætningen – eller få nyheder, vejrudsigter, de seneste sportsresultater eller meget andet. Beosound 1 er desuden udrustet med et batteri, der giver den op til 16 timers spilletid på en opladning, så højttaleren kan tages med derhen, hvor du gerne vil høre musik. Læs mere om Beosound 1 på Bang & Olufsens egen produktside: Bang & Olufsen Beosound 1.

 

Beosound 2

Ligesom Beosound 1 har Beosound 2 indbygget Google Assistant, der giver fuldstændig stemmestyring af hele multirumsopsætningen. I modsætning til Beosound 1 har Beosound 2 ikke indbygget batteri, så den skal være tilsluttet en stikkontakt. Til gengæld giver den en større og mere fyldig lyd, der egner sig til større rum. Både Beosound 1 og 2 har indbygget AirPlay 2, Google Chromescast og Bluetooth-forbindelse. Læs mere om Beosound 2 på Bang & Olufsens produktside: Bang & Olufsen Beosound 2.

 

Besound Edge

Med sit minimalistisk runde design ligner Besound Edge ikke umiddelbart nogen højttaler, men lad dig ikke snyde; Edge leverer 360-graders retningsbestemt vellyd, hvor de færreste multirumshøjttalere kan følge med. Og så er den fyldt med teknologi. Nærhedssensorer vækker højttaleren til live, når du nærmer dig, hvorefter musikken startes bare ved at røre ved aluminiumsoverfladen. Beoplay Edge kan hænges på væggen eller placeres på gulvet. Læs mere om Beosound Edge på Bang & Olufsens produktside: Bang & Olufsen Beosound Edge.

 

Beosound Shape

Beosound Shape er ikke bare en højttaler – det er et helt højttalersystem, der kan skræddersys fuldstændigt til dine behov. Hver enhed er hexagon-formet og kan sættes sammen med andre Shape-enheder på et utal af måder. Der er både højttalere, forstærker og akustisk dæmper i serien og kun fantasien sætter grænser, når ialt 44 enheder kan samles til et væghængt kunstværk. Selv stoffet på sekskanterne kan skiftes og tilpasses, så systemet får præcis det udtryk, du gerne vil have – og ligesom de øvrige B&O-multirumshøjttalere har Beosound Shape indbygget Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Spotify Connect og Bluetooth. Læs mere om Beosound Shape på Bang & Olufsens produktside: Bang & Olufsen Beosound Shape.

  

Dette var den første artikel af to, hvor vi ser nærmere på mulighederne for at lave et multirumssystem med højttalere fra Bang & Olufsen. I den næste artikel går vi dybere ned i B&O-produkterne. Samtlige højttalere og fladskærme fra B&O deler den samme DNA, men der er andet en pris og størrelse, der adskiller dem. Dine særlige behov afgør, hvilken eller hvilke højttalere og hvilken fladskærm, der skal købes.

Sponseret indhold
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.