×
Fremtidens HjemTophistorie

Brug Googles intelligente højttalere som mobiltelefon

Teleselskab har åbnet for at Googles intelligente højttalere kan bruges som mobiltelefon – uden at en anden mobiltelefen er i nærheden.

Googles intelligente højttalere, både dem med og uden skærm, er udstyret med både højttalere og mikrofoner, så hvorfor ikke bruge dem som håndfri løsning? Det er lige præcis hvad en teleoperatør i Australien tester med en række brugere i øjeblikket, fortæller svenske Teknikveckan.

Brugere i USA, Canada og Australien kan allerede foretage opkald via Googles højttalere, men den funktion er afhængig af en fysisk mobiltelefon i nærheden. Den kan heller ikke modtage opkald direkte på højttalerne.

Australske Telstra har simpelthen fjernet mobiltelefonen fra ligningen. Deres brugere kan både foretage og modtage opkald via de intelligente højttalere uden at de er koblet til en smartphone. I stedet bliver telefonnummeret koblet direkte til højttalerne.

Det betyder altså, at Google-højttalerne kan bruges som håndfri løsning, selv om telefonen er løbet tør for strøm – eller er gået i stykker. Opkald bliver annonceret direkte på højttalerne i hele huset.

Googles intelligente højttalere
Reddit-brugeren u/zsik3115 har delt dette skærmbillede.

Som det kan læses på skærmbilledet herover, kan man via Google Home app’en heldigvis definere hvilke højttaler-enheder, der skal “ringe” når der kommer et indgående opkald. Det ser også ud til, at man kan indstille specifikke tidspunkter – hvilket er ret smart, så hele huset ikke vækkes, hvis telefonen ringer sent på aftenen eller om natten.

Om funktionen testen officielt sammen med Google, eller om Telstra kører sololøb er uvist. Men interessant er det. Eller hvad? Giv os din mening i kommentarfeltet …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.