Gadgets

VR-hjelm med øjentrackere og hjernesensorer

Årets mest innovative vr-produkt er LooxidVR, der kan måle hjernebølger og øjenbevægelser.

Egentlig starter årets CES, Consumer Electronics Show, først i morgen, men der er allerede blevet vist adskillige nye produkter frem. Deriblandt LooxidVR-hjelmen, der er en alt-i-en-pakke, der tager virtual reality til nye højder.

Hvad er det?

LooxidVR er en smartphonebaseret vr-løsning, skabt af Looxid Labs, med sensorer der måler brugerens hjernebølger samt kameraer, der kan tracke øjenbevægelser. Hjelmen har fået prisen som det mest innovative vr-produkt på CES 2018.

LooxidVR

I modsætning til eksisterende vr-løsninger kan LooxidVR give vr-programmerne adgang til brugerens fysiske reaktioner, hvilket kan give en hidtil uset kontrol og interaktion mellem brugeren og den virtuelle verden bag skærmene. For eksempel vil hjelmen kunne bruges til terapi eller smertebehandling, ved at spore ufrivillige bevægelser fra brugeren.

Hvornår …

Looxid Labs viser en fuldt funktionel LooxidVR frem på CES-messen, men der er hverken pris ikke nogen officiel lanceringsdato. Fra den 1. februar kan man forudbestille hjelmen på Looxid Labs hjemmeside.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

Close

Du bruger en Adblocker

Vi lever af annoncer, så overvej venligst at slå din adblocker fra.