×
Gaming

Lenovo melder sig ind i virtual reality-kampløbet

Google har brugt milliarder på det stadig dybt hemmelige augmented reality (AR)-projekt Magic Leap og Facebook købte virtual reality-udvikleren Oculus, der udvikler VR-hardware, for to milliarder dollars. Så der er ingen tvivl om, at de store spillere tro på at virtual reality kan blive fremtiden. Men udover begrænset VR-indhold, så er den store stopklods prisen.

Lenovos headset bliver lettere og billigere

Nu melder hardware-producenten Lenovo sig på banen med et VR-headset, som ikke blot får en højere opløsning end dem, der allerede er på markedet, men også skulle kunne erhverves til en lavere pris.

Lenovos holografiske headset (som de omtaler det) har endnu ikke noget officielt navn og den udgave, de havde fremme på CES i Las Vegas var en ikke funktionel prototype. Men brillerne er bygget til at være mindre og billigere end de to største konkurenter HTC Vive og Oculus Rift. Lenovos VR-headset får to 1440×1440 paneler, hvilket er en bedre opløsning end både Vive og Rift. Prisen er også sat til $400 (knap 2.800 kroner), hvilket er en del lavere. Vægten bliver på 350 gram, hvilket også er lavere (Vive vejer omkring 550 gram), og svarer nogenlunde til Sonys PSVR.

De store tror på virtual reality

Lenovos headset er også designet til at være mere behageligt at bruge i længere tidsrum, fordi vægten bliver på din pande i stedet for lige over næsen – noget der er et problem ved længere tids VR-brug. Ligesom HTC Vive og Oculus Rift kommer Lenovos headset nok til at kræve en rimelig kraftig pc med et af de nyeste grafikkort, hvilket også er med til at gøre prisen for at komme med på legen pænt høj.

Udover de nævnte headset, så har Sony en version, der kun virker til PlayStation 4 Pro og Samsung har udviklet deres GearVR til deres egne mobiler. Men GearVR har i funktionalitet mere tilfælles med den helt simple Google Cardboard-løsning end de avancerede pc-krævende headset. Som en dark horse er der også Microsofts AR-headset Hololens og så Magic Leap-projektet, der selv om de ikke har vist en eneste prototype offentligt, alligevel har indhentet næsten en milliard dollars i investeringer fra Google m.fl.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.