Pixel
Gaming

Nu bli’r det sjovt: Virtual reality bliver trådløst

Med sin nye Vive Wireless-adapter klipper HTC kablerne til vr-hjelmen.

Så er det snart slut med at ligne Pinocchio, når du tager dit HTC Vive-headset på; HTC har nemlig annonceret, at de senere på året vil lancere Vive Wireless Adapter der fjerner alle kabler fra vr-hjelmen. Den trådløse adapter vil fungere både med eksisterende Vive-hjelme og med Vive Pro, der også blev lanceret i dag.

Vive Pro

HTC Vive Pro

Den opdaterede Vive-hjelm (billedet ovenfor, red.) leverer en skærmopløsning på brutale 2880 x 1600 pixels, hvilket er 37 procent mere end i den nuværende model. Det skule gerne give mere realistisk grafik.

Vive Pro byder også på indbyggede hovedtelefoner, så du ikke behøver at bruge dine egne, en mere komfortabel elastiksele og to fremadpegende kameraer, der bliver rigtigt sjove, hvis der skal leges med augmented reality. Nå, ja, og på trods af forbedringerne er Vive Pro faktisk lettere end forgængeren.

HTC har endnu ikke offentliggjort prisen, men forventer, at Vive Pro-sættet er i butikkerne allerede i første kvartal. Både som et komplet sæt, men også som en headset-opgradering til ejere af den nuværende model.

Vive Wireless

HTC Vive Wireless Adapter

Både HTC Vive og Vive Pro er som udgangspunkt kablede, men det kan et helt nyt stykke ekstraudstyr ændre på. HTC Vive Wireless Adapter (billedet ovenfor, red.) fjerner alle kabler fra virtual reality-oplevelsen. Det gør HTC Vive til den første trådløse vr-sæt.

Vive Wireless Adapter er baseret på Intels WiGig-teknologi, der opererer på 60Ghz-båndet og burde være helt fri for interferens, så der er mindre lag og bedre ydelse.

“Trådløs VR har været på næsten alle VR-brugeres ønskeseddel siden VR blev lanceret,” siger Frank Soqui, General Manager Virtual Reality Group hos Intel Corporation, og fortsætter:

“Sammen med HTC kan vi til fulde udnytte Intel’s WiGig technologi, og jeg kan garantere en trådløs VR-løsning, der tilfredsstiller selv den mest kræsne bruger.”

Det bliver interessant. Om sættet kan leve op til forventningerne finder vi desværre først ud af engang i efteråret, når Vive Wireless Adapter er klar til butikkerne.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.