ElbilerTophistorie

Circle K har sat pris på lynopladning

Det er slut med at oplade gratis hos Circle K. Fremover koster det 4,95 kroner per kilowatt-time, du fylder på batteriet.

Siden Circle K opsatte de første ladestandere i 2020 har elbilister kunne “tanke” gratis el, men det er slut nu. Der er nemlig blevet opsat betalingsløsninger på alle kædens ladestandere. Der kan betales med betalingskort og prisen for en kilowatt-time er på 4,95 kroner. I løbet af 2022 vil der også blive introduceret en app, der kan bruges til betaling.

Så sent som i går, onsdag, kunne konkurrenten Uno-X fortælle, at de vil tage 4,50 kroner per kilowatt-time. Til gengæld er Circle K noget nemmere at komme i nærheden af. Uno-X har kun en enkelt lynladestation med otte ladepunkter, mens Circle K kan prale af 80 ladepunkter på 15 tankstationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af det næste års tid lover selskabet, at antallet af stationer med lynladestanderre vil blive næsten firedoblet, mens antallet af ladepladser vil blive femdoblet. Ambitionen er, at der i maj 2023 vil være næsten 200 ladepladser fordelt på 56 stationer. Alle ladestandere har 300 kW, som hver har to ladestik á 150 kW.

 I januar 2022 var der i gennemsnit 35 daglige opladninger per ladestander hos Circle K. Selskabet forventer dog ikke en direkte konvertering til betalende kunder, når strømmen ikke længere er gratis.

– Det har selvfølgelig været en del af tiltrækningen på vores lynladestandere, at strømmen har været gratis, og vi forventer derfor også en vis nedgang i antallet af opladninger. Vi regner dog med, at lynladernes hurtige opladning samt muligheden for at få en kop kaffe, en sandwich eller komme på toilettet, mens bilen lader op, fortsat gør os attraktive for mange elbilejere, siger Sisse Follmann, der er produktchef for El og Brændstof hos Circle K.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.