ElbilerTophistorie

Circle K vil opstille 1.000 lynladestandere

Circle K vil øge tempoet i den grønne omstilling yderligere med 1.000 nye lynladestandere og fokus på flydende el.

Det er i disse dage fem år siden at Statoil blev overtaget af canadiske Circle K og det “fejres” med en øget indsats for den grønne omstilling. Selskabet fortæller, at de vil opstille yderligere 1.000 lynladestandere i Danmark og en større investering i flydende el til tungere trafik.

– Omstillingen fra fossile brændstoffer var også i fokus for 5 år siden. Men i dag er det den altoverskyggende udfordring for planeten og vores forretning: Vi skal hurtigst muligt gøre det muligt for alle danskere at transportere sig selv så bæredygtigt fra A til B som muligt. Det investerer vi kraftigt i, bl.a. 1.000 nye el-ladestandere og bæredygtige brændstoffer til tung transport, siger Mette Uglebjerg, der er administrerende direktør i Circle K Danmark.

Selskabet begyndte allerede i oktober sidste år at installere ladestandere på udvalgte tankstationer. I skrivende stund er der åbnet fem i henholdsvis København, Aarhus, Odense og Aalborg. Der er planlagt yderligere 13 ladestationer inden udgangen af i år – de præcis adresser kan findes på selskabets hjemmeside.

Hvor og hvornår de nu 1.000 lynladestandere skal sættes op, er endnu uvist. Det vides heller ikke hvad kapaciteten på de nye lynladere bliver, men de, der er åbnet nu, kan levere op til 300 kW.

Power-to-X til tung trafik

Ud over ladestandere til personbiler vil Circle K også investere massivt i “flydende el” – Power-To-X – som selskabets anser som afgørende for omstilligen af tung transport.

– Vi har et ansvar over for planeten. Derfor skubber vi til udviklingen og rykker hurtigt over på grønt brændstof som el og flydende el, siger Mette Uglebjerg.

Den flydende el kan også iblandes benzinen så de mange benzinbiler, der kører på vejene nu og de næste år frem, også vil udlede mindre CO2. Det kan bare ikke lade sig gøre lige nu, fordi politikerne endnu ikke har tilladt brug af flydende el i benzinen og i tung transport:

– Hvis vi har brug for én fødselsdagsgave, så er det, at politikerne giver branchen rammer til at kunne bruge flydende el til at gøre den nuværende transport mere grøn. På den måde kan vi gøre den tunge transport mere bæredygtig og samtidig sikre grønnere privattransport, mens vi omstiller samfundet og får flere private elbiler på vejene, fortæller Mette Uglebjerg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.