Pixel
Teknologi

Copyright-direktivet er nedstemt

318 fornuftige EU-parlamentarikere stemte nej til det forhadte Copyright-direktiv.

278 EU-parlamentarikere stemte i dag klokken 12.00 for indførslen af det meget omtalte Copyright-direktiv. Heldigvis var 318 fornuftige parlamentarikere også mødt op – og fik stemt forslaget ned. Det fortæller Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, i et tweet. Hun kalder resultatet “virkelig godt”.


Resultatet betyder, at der nu er mulighed for at ændre i direktivet, så de værste idiotier luges ud. Direktivet behandles igen under en plenarsamling til september, hvor det ikke kun er et enkelt udvalg, men hele EU-parlamentet, der kan blande sig i diskussionen om direktivet. En af de danske parlamentarikere, der stemte for forslaget, Morten Løkkegaard (Venstre), ærgrer sig:


Copyright-direktivet har været diskuteret en del de sidste uge på grund af de to artikler 11 og 13. Artikel 13 kræver, at sites installerer et “censur-filter”, der kan sortere copyright-beskyttet materiale fra de billeder, videoer og tekster, brugerne uploader. Artikel 13 har fået 70 internet- og teknologieksperter op af stolen og protestere i et åbent brev til Antonio Tajani, der er formand for Europa Parlamentet.

Artikel 11 lagde op til afgifter på links. Du kan læse meget mere om vores holdning til Copyright-direktivet her: Klumme: EU’s nye Copyright-direktiv er det glade vanvid.