Pixel
Teknologi

Copyright-direktivet er nedstemt

318 fornuftige EU-parlamentarikere stemte nej til det forhadte Copyright-direktiv.

278 EU-parlamentarikere stemte i dag klokken 12.00 for indførslen af det meget omtalte Copyright-direktiv. Heldigvis var 318 fornuftige parlamentarikere også mødt op – og fik stemt forslaget ned. Det fortæller Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, i et tweet. Hun kalder resultatet “virkelig godt”.


Resultatet betyder, at der nu er mulighed for at ændre i direktivet, så de værste idiotier luges ud. Direktivet behandles igen under en plenarsamling til september, hvor det ikke kun er et enkelt udvalg, men hele EU-parlamentet, der kan blande sig i diskussionen om direktivet. En af de danske parlamentarikere, der stemte for forslaget, Morten Løkkegaard (Venstre), ærgrer sig:


Copyright-direktivet har været diskuteret en del de sidste uge på grund af de to artikler 11 og 13. Artikel 13 kræver, at sites installerer et “censur-filter”, der kan sortere copyright-beskyttet materiale fra de billeder, videoer og tekster, brugerne uploader. Artikel 13 har fået 70 internet- og teknologieksperter op af stolen og protestere i et åbent brev til Antonio Tajani, der er formand for Europa Parlamentet.

Artikel 11 lagde op til afgifter på links. Du kan læse meget mere om vores holdning til Copyright-direktivet her: Klumme: EU’s nye Copyright-direktiv er det glade vanvid.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.