Teknologi

Copyright-direktivet er nedstemt

318 fornuftige EU-parlamentarikere stemte nej til det forhadte Copyright-direktiv.

278 EU-parlamentarikere stemte i dag klokken 12.00 for indførslen af det meget omtalte Copyright-direktiv. Heldigvis var 318 fornuftige parlamentarikere også mødt op – og fik stemt forslaget ned. Det fortæller Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, i et tweet. Hun kalder resultatet “virkelig godt”.


Resultatet betyder, at der nu er mulighed for at ændre i direktivet, så de værste idiotier luges ud. Direktivet behandles igen under en plenarsamling til september, hvor det ikke kun er et enkelt udvalg, men hele EU-parlamentet, der kan blande sig i diskussionen om direktivet. En af de danske parlamentarikere, der stemte for forslaget, Morten Løkkegaard (Venstre), ærgrer sig:


Copyright-direktivet har været diskuteret en del de sidste uge på grund af de to artikler 11 og 13. Artikel 13 kræver, at sites installerer et “censur-filter”, der kan sortere copyright-beskyttet materiale fra de billeder, videoer og tekster, brugerne uploader. Artikel 13 har fået 70 internet- og teknologieksperter op af stolen og protestere i et åbent brev til Antonio Tajani, der er formand for Europa Parlamentet.

Artikel 11 lagde op til afgifter på links. Du kan læse meget mere om vores holdning til Copyright-direktivet her: Klumme: EU’s nye Copyright-direktiv er det glade vanvid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.