fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Coronapas skal laves af firmaet bag Aula og Smitte|Stop

Det bliver Netcompany, der skal lave coronapas app'en. Det er samme firma, der lavede Smitte|Stop app'en og den kommer til maj.

Det er nu afgjort, hvem det skal lave det danske coronapas til mobiltelefonen. Det bliver firmaet Netcompany, der også stod bag Smitte|Stop app’en. Det fortæller Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. Passet skal være klar til brug i maj, og der er derfor sat gang i en hurtig udviklingsproces i tæt samarbejde mellem Sundhedsdatastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen og erhvervs- og kulturlivet.

Det digitale coronapas bliver udviklet som en selvstændig app, der vil kunne dokumentere både testsvar fra PCR-test og antigentest, vaccinationsstatus og indikation på tidligere smitte. Målet er, at coronapasset skal bidrage til en forsvarlig genåbning af Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Jeg tror desværre, at vi kommer til at leve med coronaen et godt stykke tid endnu, men vi skal have vores børn tilbage i skolerne, erhvervslivet tilbage på vækstsporet og kulturlivet må igen blomstre til glæde for os alle. Her bliver det digitale coronapas et værdifuldt værktøj i kampen mod Covid-19, siger André Rogaczewski, der er CEO for Netcompany.

Netcompany er valgt som leverandør til udviklingen af selve coronapas-appens front-end og back-end, mens Trifork er valgt som leverandør af den nødvendige udvikling i den bagvedliggende sundhedsinfrastruktur.

Netcompany har lavet denne videopræsentation af coronapasset.

“Den smarte digitale løsning planlægges færdiggjort i løbet af maj måned. Der er tale om en meget ambitiøs tidsplan, hvor løsningen udvikles på 3-4 måneder,” oplyste Finansministeriet i en pressemeddelse i starten af marts.

Det er allerede muligt manuelt at hente et “analogt” coronapas, der kan printes ud, hvis man behov for det. Det findes via sundhed.dk findes således:

  1. Gå ind på sundhed.dk og brug NemID til at logge ind
  2. Tryk på ‘Information om corona’
  3. Tryk på ‘Coronapas – COVID-19 test’
  4. Vælg ‘Udskritsvenlig version (PDF)’

Coronapasset skal blandt andet bruges allerede nu, hvis man gerne vil besøge Københavns Zoo.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button