×
TeknologiTophistorie

Tjek dit coronapas

Fra i dag skal vi til at vise coronapas igen. Derfor er det en god ide at tjekke dit coronapas, så du er klar, advarer Sundhed.dk.

Folketingets Epidemiudvalg har besluttet, at man fra fredag morgen klokken 6 igen skal vise coronapas i en række sammenhænge, blandt andet på restauranter, i nattelivet og i biografer. Det betyder, at tusindvis af danskere endnu en gang skal logge på sundhed.dk for at hente deres coronapas eller finde det på deres telefon på MinSundhed-app’en eller på coronapas-app’en.

Coronapassene har ikke været i brug i Danmark, siden kravet om at vise dem blev afskaffet i september måned. Men hos sundhed.dk forventer direktør Morten Elbæk Petersen, at genindførelsen af coronapasset vil foregå gnidningsfrit. Alligevel appellerer han til, at danskerne udviser tålmodighed, når de igen skal til at hente deres coronapas.

– Vi opdaterer systemet løbende, men det kan ikke undgås, at spidsbelastninger med mange tusind besøgende kan give ventetid. Derfor vil jeg også gerne opfordre til, at man henter sit pas i god tid, hvis man ved, at man skal bruge det, siger han.

Hos Sundhedsdatastyrelsen, der er ansvarlig for coronapas-app’en melder direktør Lisbeth Nielsen også klart skib.

– Man skal jo aldrig blive alt for skråsikker, men vi er forberedt, og vi arbejder hele tiden på at forbedre app’en, siger hun og fortsætter:

– Til gengæld er det en god ide, at man som borger lige har prøvet at åbne coronapas-app’en på sin telefon, så det ikke driller, når man står og skal bruge det.

Hvis det er mere end en måned siden, at du har åbnet dit coronapas, vil du blive bedt om at logge ind igen med NemID.

Læs mere om reglerne for coronapasset og hvor det kommer til at gælde på coronasmitte.dk

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.