×
TeknologiTophistorie

Mit.dk gav adgang til personlige oplysninger

Knap var den nye offentlige postkasse åbnet før der var problemer. Indtil flere borgere fik delt sine personlige oplysninger med fremmede.

Den nye offentlige postkasse Mit.dk åbnede denne uge. Men blev hurtigt lukket igen, da adskillige borgere fik delt sine personlige oplysninger på siden. Det fortæller BT.dk

Netcompany, som står bag Mit.dk, kunne i går fortælle hvorfor siden har været utilgængelig siden sin åbning først på ugen. En menneskelig fejl, som det beskrives, gav indtil flere borgere adgang til helt fremmedes personlige papirer.

Fejlen blev opdaget 53 minutter efter åbningen i mandags og adgangen til siden blev lukket kl. 9.15, oplyser Netcompany.

Konkret har mellem 10 og 50 borgere oplevet at deres personlige papirer var tilgængelige for andre brugere, der loggede på platformen.

– Vi ved, at problemet er opstået på grund af en menneskelig fejl, men det er sådan noget, der ikke må ske, og vi beklager dybt.

Thomas Demant, partner i Netcompany

Berlingske har talt med en af borgerne, der ved login på Mit.dk, pludselig kunne se en anden borgers oplysninger. “Da jeg logger ind, får jeg adgang til en person, der hedder Ted. Jeg kan se hans post og fortrolige papirer ægtepagt med mere, sagde han til avisen og fortalte, at han straks lukkede ned og indberettede problemet.”, fortæller Tage Lysgaard.

Netcompany har tidligere stået bag både Aula, Smitte|Stop og Coronapas app’en.

Onsdag eftermiddag var Mit.dk oppe igen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.