×
TeknologiTophistorie

Coronapas app’en folder sammen

Den danske del af Coronapas app'en er nu blevet lukket ned, men den virker stadig i resten af EU.

I hælene på nedlukningen af Smitte|stop app’en, drosles der nu også ned for Coronapas app’en. Den danske del af passet er blevet pillet ned fra og med i dag. Men den europæiske del fortsætter med at fungere.

Den 1. februar blev coronapasset udfaset i det meste af samfundet. Sygehuse og plejehjem har, så vidt muligt, fortsat stillet krav om coronapas blandt besøgende for at beskytte sårbare og ældre. Men det er slut nu.

Epidemikommissionen vurderer nemlig, at der ikke længere er behov for at anbefale lokale krav om coronapas. Som følge heraf lukkes den danske del af app’en natten til torsdag den 31. marts. Det sker i forbindelse med, at den nuværende bekendtgørelse om behandling af personoplysninger udløber.

Det vil dog være muligt at genaktivere den danske del af appen med kort varsel, hvis der igen opstår behov for at anvende coronapas i Danmark.

App’en vil fortsat kunne bruges, men fremover alene med EU-visningen, som kan bruges ved rejser. Man kan også fortsat tilgå sit coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen.

– Coronapasset har været forudsætningen for, at vi trygt har kunnet holde samfundet mest muligt åbent. At vi nu kan lukke den danske del af app’en er en cadeau til alle, der har gjort brug af den, og til de samarbejdspartnere i erhvervs- og kulturliv som har hjulpet med at udvikle og forfine værktøjet, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.