TeknologiTophistorie

Coronapas er klar til ferierejser

Med den seneste opdatering lever Coronapasset op til EU-kravene, og kan dermed godkendes som digitalt covidcertifikat i EU.

Sundhed.dk har netop lanceret den nyeste udgave af sine coronapas. De nye pas er blandt andet blevet udstyret med en QR-kode, der kan scannes, og dermed kan det let verificeres om de er ægte. Med de seneste ændringer lever coronapassene op til EU-kravene, og derfor er det godkendt som digitalt covidcertifikat, og kan således bruges i forbindelse med rejser i EU.

De nyeste ændringer til coronapassene er ikke blevet lanceret i MinSundhed-appen. Coronapassene i MinSundhed er stadig fuldt gyldige som dokumentation i Danmark, men hvis du skal rejse til et land i EU, skal du altså finde dine coronapas på sundhed.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom coronapassene på sundhed.dk som udgangspunkt er udviklet som digitale coronapas, kan du også printe dit coronapas, hvis du er mere tryg ved at have det i papirformat. Og coronapasset i papirformat er nøjagtigt lige så gyldigt som den digitale udgave.

Der er en indfasningsperiode på coronapas, der er EU-certificeret. Fra 1. juli til 12. august kan andre formater stadig anvendes og bør accepteres i andre EU-medlemslande. Man skal være opmærksom på, at alle EU-lande har ret til at fastsætte egne krav til indrejse i landet. Det anbefales derfor, at man altid tjekker de lokale regler i det land, man skal rejse til.

Slut med fuldmagt

Det er desværre ikke længere muligt at hente coronapassene på sundhed.dk på vegne af en anden, selvom man har fuldmagt til det. Sundhedsdatastyrelsen, der står bag løsningen, er opmærksomme på problemet og er ved at finde ud af, hvordan fuldmagtsløsningen igen kan blive en del af coronapasset. De har desværre ikke en tidshorisont for, hvornår det sker.

Grunden til, at fuldmagtsløsningen fjernes er, at sundhed.dk’s coronapasløsninger fra og med 2. juli 2021 overgår til den samme tekniske løsning som den nye coronapasapp. Sundhed.dk’s coronapas til download og print er blevet ændret, for at det kan overholde de nye EU-krav til coronapas, som er trådt i kraft 1. juli 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button