×
ElbilerTophistorie

Dacia Spring bliver Danmarks billigste elbil

Renault har sat dansk pris på den elektriske Dacia Spring; med 128.990 kroner bliver det den hidtil billigste elbil på det danske marked.

Til efteråret kan du få en elektrisk mini-SUV til mindre end en Seat Mii Electric, der ellers har brystet sig af titlen som Dannarks billigste elbil. Renault har nemlig sat prislap på Dacia Spring, der kan bestilles fra april og kommer på gaderne til efteråret, og priserne begynder ved bare 128.990 kroner.

– For os er dette en gamechanger. Mens der er mange om buddet i premium-segmentet, så er billige elbiler mildest talt en mangelvare. Det ændrer Dacia Spring nu på. Teknologisk bruger den en helt ny platform, og der er mere sikkerhedsudstyr i den end i for eksempel Clio 4, siger kommunikationschef Søren Hyltoft fra Groupe Renault.

Han mener, at det kan være det folkelige gennembrud elbilen har ventet på. Dacia Spring fås i to versioner – en Comfort og en Comfort plus. For 11.000 kroner ekstra får man udover standardudstyret også bakkamera, baksensor, metallak og 7 tommer skærm med Apple Carplay og Android Auto 

Bilen bygger på den fælles CMF-A platform fra Nissan og Renault. Sikkerhedsmæssigt har den som standard seks airbags og AEB nødbremsesystem. På komfortsiden er der som standard aircondition, 7-tommer multimediesystem med stemmegenkendelsen, elruder og mulighed for at oplade og tjekke batteristatus via Dacias app. Desuden er der elspejle og tagrails med i pakken i billigste version, oplyses det.

Dacia Spring
Et kig indenfor i Dacia Spring.

Dacia Spring er en kompakt bil. Den er 3,7 meter lang, knap 1,8 meter bred og 1,5 meter høj. Den har en venderadius på 4,8 meter og vejer blot 970 kilo. Der er samtidig plads til 290 liter bagage med sæderne oppe – og lægger man bagsædet ned, er der 620 liter at gøre godt med.

Motoren i Dacia Spring er på 33 kW, mens batteriet er på 27,4 kWh 44 hk. Dacia Spring kan lades op ved AC op til 7.4 kW og DC ladning med op til 30 kW. Den mindste model kan, ifølge WLTP, køre op til 305 kilometer på ren el i byen og 230 kilometer på landevejen.

Det skal understreges, at det lave pris går ud over udstyret. Hverken Comfort eller Comfort Plus kan oplades via DC. Comfort Plus kan dog bestilles med DC-opladning, men det koster 5.000 kroner ekstra, så prisen på bilen bliver 144.990 kroner.

Dacia Spring kan bestilles fra den 15. april med levering i efteråret. Herunder en oversigt over udstyret i de to modeller:

Danmarks billigste elbil
ComfortComfort Plus
InkluderetManuel aircondition
Bluetooth-radio
USB
LED-lys
14″ Flex hjul
Mode 3 ladekabel
Techno Pack (MediaNav 7″ med USB, bakkamera og bak-radar)
Orange Pack (interiør / eksteriør)
Reservehjul
Metallic paint
TilvalgReservehjul
Mode 3 type 2 ladekabel
DC oplader (5.000 kr.)
Mode 3 type 2 ladekabel
FarverKaolin White (gratis)

Lightning Grey (Metallic)
Cenote Blue (Metallic)
Goji Red (Metallic)
Kaolin White (gratis)
Lightning Grey (gratis)
Cenote Blue (gratis)
Pris128.990 kr.139.990 kr.

Læs mere om Dacia Spring hos Dacia.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.