ElbilerTophistorie

Danmark får elbils-smæk af resten af Norden

Selv om 16 procent af alle nye biler herhjemme var elektriske i første halvdel af 2022, kan vi ikke følge med Norge, Sverige eller Island.

Det går for sin vis godt med omstillingen til elbiler herhjemme. I år er knapt 17 procent af alle nyregistrerede biler rene elbiler. For bare to år siden var det bare 7 procent. Men set i forhold til vores broderfolk i resten af Norden, kan vi slet ikke følge med. Det viser nye tal fra analysevirksomheden Jato Dynamics.

Norge er i en liga for sig. Oppe i fjeldene har hele 78 procent valgt at købe elbil frem for fossilbil i første halvår af 2022. Men Sverige er også kommet godt med; 28 procent af alle de biler, der er kommet på vejene i Sverige i 2022, kører på el. Island ligger lige i hælene på Sverige med 27 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faktisk ligger Norge, Sverige og Island i top i Europa, som de lande, hvor der sælges flest elbiler kontra fossilbiler. Og alle fem lande i Norden er i top 10.

Kun bilkøbere i Finland er mere sløve til at få skiftet fossilbilen ud end danskerne. Her ligger andelen på 14 procent. Herunder listen over de ti europæiske, hvor mængden af elbiler, der blev solgt i første halvår af 2022, er størst.

Overordnet set er det stadig SUV’erne, der er mest populære. Salget af SUV’er i EU-landende blev øget med hele 86 procent i forhold til andet halvår 2021. Den eneste biltype, der havde skrump, var sedan’en.

Den bedst sælgende elbil herhjemme i første halvdel af 2022 var da også SUV’en Skoda Enyaq iV (1.041). Den efterfølges af Tesla Model Y (989) og Polestar 2 (836).

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.