×
DRTVTophistorie

Danmark-Rusland i fuld HD på DRTV

Aftenens skæbnekamp mod Rusland kan nydes i fuld HD på DRTV – også selv om du er i udlandet. Se her hvordan.

Når det danske fodboldlandshold løber på græs i Parken i aften, er kravet en sejr, hvis vi skal gå videre fra gruppespillet. Som vi tidligere har fortalt, har Danmarks Radio i forbindelse med EM i fodbold hævet streamingkvaliteten til 1080p. Men nu uddyber de, hvad det kommer til at betyde fremover også.

– Fuld HD gør, at man ser bolden og spillernes bevægelser tydeligere, da billedet bliver mere detaljeret og løftes fra 25 til 50 billeder pr. sekund. Samme livlige sportsoplevelse kan man også se frem til, når vi skal se OL i Tokyo, siger Troels Hauch Tornmark, der er product manager for DRTV.

Udover de meget levende og detaljerede billeder fra sommerens store sportsbegivenheder i form af EM og OL, kan man også se alle andre liveprogrammer i fuld HD på DRTV. Det gælder for eksempel også TV-Avisen og de direkte op- og nedtakter til EM-kampene.

Konkret er streamingkvaliteten hævet fra 720p50 til 1080p50, mens bitraten er hævet fra 5,5 Mb/s til 8 Mb/s. Lydkvaliteten er dog fortsat kun i stereo.

Den forhøjede streamingkvalitet på alle DRTV’s liveprogrammer bliver automatisk vist på dit tv. Det er også muligt at se fuld HD på din tablet eller på din computer i fuldskærmsvisning, mens mobiler får det “gamle” 720p-signal.

Kan også se med fra udlandet

Har du trodset den corona-baserede udrejse-angst, behøver du ikke gå glip af kampen. Med EM-slutrunden kan du nemlig for første gang følge en stor sportsbegivenhed direkte på DRTV fra ferien i udlandet.

Sådan ser du DRTV i udlandet:

  • Log ind på DRTV.
  • Bekræft med NemID, at du har dansk bopæl.
  • Du kan nu se DRTV via din mobil, tablet eller internetbrowser.

Det fulde indhold på DRTV er tilgængeligt i alle EØS-lande:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.