Teknologi

Nu kan du tale dansk med Google Assistant

Dansktalende Google Assistant rulles ud i løbet af tirsdagen på smartphone og tablets.

I årevis har Apples Siri været den eneste digitale assistent, der har gidet lære dansk, men fra og med tirsdag er Google Assistant også klar til at kaste sig ud i vores modersmål. Har du en smartphone eller tablet med Android 6.0 eller nyere – eller en iPhone med mindst iOS 10 – kan du begynde nu. Googles højttalere, eksempelvis Google Home, får dansk inden årets udgang.

Danske butikker med fra start

En række danske virksomheder har allerede tager Googles digitale assistent til sig, deriblandt Netto, Matas og Coop. Sig “tal med Netto”, så kan du høre om tilbud og åbningstider for lokale butikker. Hos Coop er det muligt at få assistenten til at lave indkøbslister – men det er stadig ikke muligt at få den til at købe ind. Senere kommer også SAS med på vognen, med mulighed for at bede assistenten om at tjekke ind på flyrejser.

Det er også muligt at få assistenten til at styre streamingtjenester som Spotify og Netflix – og Google har angiveligt arbejdet hårdt på at sikre, at assistenten forstår den blanding af danske og udenlandske ord, der skal til, for at kunne bestille den rigtige sang. Noget Siri endnu ikke har lært; prøv bare at bede Siri om at spille et nummer med Depeche Mode …

Al begyndelse er svær

Den danske Google Assistant er endnu ret begrænset i sin funktionalitet i forhold til den efterhånden tre år gamle amerikanske søster. Google erkender da også, at det kan tage adskillige måneder inden assistenten har tilegnet sig nok sprogviden til at fungere gnidningsfrit. Indtil da skal man forvente at skulle gentage kommandoer et par gange.

Nu kan du tale dansk med Google Assistant. Foto: Google.

Google Assistant regnes – sammen med Amazons Alexa – for at være en af de mest avancerede digitale assistenter. Og med en dansksproget udgave kan vi nu tale dansk med to af de digitale assistenter, nemlig Assistant og Siri. Alexa fungerer i Danmark men forstår endnu ikke sproget. Det loves dog, at det kommer. Den mindste af de store digitale assistenter, Microsofts Cortana, findes heller ikke på dansk – og der er ingen planer om at lære den det heller.

Google har lanceret en side, hvor du kan blive klogere på, hvad assistenten kan hjælpe dig med – Besøg den her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.