×
ElbilerTophistorie

Dansk prisskilt på Cupra Born VZ

For 349.990 kroner får du den potente Cupra Born VZ, der er den hurtigste Born nogensinde. Og så er den rigtig sjov at køre ...

Cupra Born har altid været Volkswagen ID.3’erens ustyrlige søster og med den nye Born VZ udgave er forskellene vokset. Nu har Born nemlig også fået justeret køreegenskaberne, så den opfører sig endnu mere sportsligt. Det er ganske enkelt den hurtigste Born, du kan få for penge.

Hvor mange penge? Det har Cupra netop offentliggjort. Selv om det har været en offentlig hemmelighed på hjemmesiden et stykke tid, er det nu bekræftet, at prisen på Born VZ starter ved 349.990 kroner.

Til den pris får du et lille muskelbundt, der ikke alene ser fræk ud – køreoplevelsen passer til udseendet. Den lover sjov og ballade, allerede når man sætter sig til rette i CUP Bucket-sæderne, der er standard i VZ udgaven.

Cupra Born VZ

Prøvekørt i Cataloniens bjerge

Undertegnede havde mulighed for at prøvekøre Cupra Born VZ i området omkring Barcelona for nyligt, og her var den både på samme tid kæk og velafbalanceret på de små bjergveje, der omgiver den spanske by.

Selv om Born VZ er potent – den har 326 heste i stalden og et moment på 545 Nm – føles størrelse, muskler og køreegenskaber nemlig i overlegen fin balance. En ren fornøjelse at køre, hvis det også skal kilde lidt i mundvigene mens man transporterer sig fra A til B.

Cupra Born VZ

Med VZ’erens ekstremt sportslige udtryk er det nok i virkeligheden ikke søsterbilen ID.3, man skal sammenligne med. Men derimod en bil som MG4 XPower, der er i samme klasse og har samme mission: At gøre køreturen sjovere.

Cupra Born VZ har dog en væsentlig længere rækkevidde (570 kontra 385 kilometer) end MG4 XPower. Den har også hurtigere ladeeffekt. Til gengæld har Power stadig flere heste.

Herunder er der en sammenligning af nøglespecs på de to sportskrabater.

Cupra Born VZMG4 XPower
Rækkevidde (WLTP)570 km385 km
Motor245 kW / 326 hk340 kW / 435 hk
Drejningsmoment545 Nm600 Nm
Acceleration 0-100km/t5,6 sekunder3,8 sekunder
Batteri77 kWh64 kWh
Ladeeffekt (AC/DC)11 kW / 170 kW11 kW / 140 kW
Pris349.990 kr.274.999 kr.
(Priserne er hentet den 19. juni 2024).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.