×
Gadgets

Dansk designer-ikon er død

Danmark har mistet en industriel designer, der formåede at give dansk elektronik opmærksom i udlandet. Jacob Jensen, der blev 89 år, er en af verdens mest prisbelønnede designere og hans produkter findes på mange museer verden over. 15 findes i den permanente udstilling på Museum of Modern Art i New York.

Jacob Jensen er uddannet på Det Kongelige Danske Akademi og grundlagde i 1958 Jacob Jensen Design Studio på Frederiksberg. Han flyttede senere med to medarbejdere til Jyllinge, hvor han skabte et designkoncept for General Electric, som først senere blev realiseret af Bang & Olufsen. Fra 1959 til 1961 var Jensen assisterende professor i industrielt design på University of Chicago.

Selv om Jacob Jensen har designet mere end 500 produkter, er han primært bredt kendt for to opgaver: Margrethe-skålen, som han tegnede under sin ansættelse hos Acton Bjørn og Sigvard Bernadotte, samt de ikoniske produkter han lavede for Bang & Olufsen.

Herunder et galleri med billeder af nogle af Jakob Jensens designs.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.