Pixel
Netflix

Danskerne er europamestre i at bingewatche

Hvis du er en af dem, der sluger hele seriesæsoner på et døgn, så er du bestemt ikke alene. Der er åbenbart gået prestige i at bingewatche hele sæsoner af tv-serier, såsom House Of Cards og Stranger Things. Ifølge Netflix er antallet af såkaldte bingewatchers tyvedoblet de sidste år – og danskerne er med i toppen.

Faktisk er Danmark det land, der har tredjeflest bingewatchere i verden, kun overgået af Canada og USA. Dermed er Danmark ganske enkelt europamestre i at bingewatche. I det hele taget er de nordiske lande godt med; Finland, Norge og Sverige er også med i top ti.

Desværre fortæller Netflix ikke hvilke tv-serier der er mest populære på landsplan, så vi ved ikke hvilke serier, præcis danskerne har kastet deres kærlighed over. Men på verdensplan er de tre mest bingewatchede Netflix-serier Gilmore Girls: A Year in the Life, Fuller House og Marvels The Defenders.

Fem millioner bingewatchere

Netflix definerer en bingewatcher som en person, der ser en hel sæson af en serie indenfor de første 24 timer efter, at den har haft premiere på tjenesten. Mængden af bindewatchere på Netflix er fra 2013 til 2016 steget fra 200.000 til mere end fem millioner personer.

Her er de ti lande med flest bingewatchere:

1 Canada
2 USA
3 Danmark
4 Finland
5 Norge
6 Tyskland
7 Mexico
8 Australien
9 Sverige
10 Brasilien

Netflix har lavet en infografik om bingewatching, se den her:

bingewatch

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.