×
Gadgets

Dark Mode er guld for dit iPhone-batteri

Dark Mode viser sig, ifølge en ny test, at have en endog særdeles positiv effekt på batterilevetiden på mobiltelefoner.

Dark Mode er ikke bare pop, den er også god for levetiden på telefonens batteri. I hvert fald hvis man skal tage en ny test fra PhoneBuff alvorligt.

I testen blev en robotarm sat tik at udføre de præcis samme funktioner på en iPhone i Dark Mode og i almindelig tilstand. Det inkluderede brug af Messenger, video på YouTube og navigation på Google Maps. Og resultatet er, som det ses i grafen herunder, ret entydig.

Efter testen havde telefonen, der var sat i Dark Mode, stadig 30 procents batterilevetid tilbage, da den telefon, der kørte i almindelig tilstand, var løbet tør for strøm. Det er pænt imponerende – også selvom lysstyrken på skærmen var sat til 200 nits, hvilket naturligvis trak tænder ud på ikke-Dark Mode.

En anden detalje er, at testen blev udført på en iPhone XS med OLED-skærm, og netop OLED-skærme vil opleve den største fordel ved Dark Mode, da skærmen ikke skal bruge strøm på at oplyse hvide pixels.

Testen er udført på en iPhone, men teoretisk burde Dark Mode have samme positive effekt på Android-telefoner – og altså især dem, der har OLED-skærme.

Dark Mode var en af de store opdateringer i iOS 13, der kom i september. En lang række apps og websites er blevet opdateret med Dark Mode i den seneste tid. Eksempelvis Messenger og Instagram. Som vi skrev tidligere i dag brygger også Facebook på at få Dark Mode i en kommende opdatering.

Se testen i videoen øverst.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.