×
ElbilerTophistorie

Den ikoniske Corvette får batteri

Endnu en amerikansk muskelbil får elbils-behandlingen, nemlig Chevrolets ikoniske Corvette. Først kommer dog en plugin-udgave til næste år.

Først var det Ford Mustang, men holder du af amerikanske muskelbiler (og elektricitet) er der godt nyt. En af Chevrolets mest ikoniske modeller, Corvette, bliver nemlig helt elektrisk. Det fortæller General Motors-bossen Mark Reuss på sin Linkedin-profil.

I første omgang kommer der en hybrid på vejene til næste år, men en rent elektrisk udgave kommer senere, loves det.

Siden har Chevrolet bekræftet det på deres officielle Twitter-konto, hvor de også har lagt en inciterende video op:

Den camouflerede Corvette, man kan se på videoen, er sandsynligvis hybridudgaven. Den har nøjagtig samme design som fossil-udgaven og man kan stadig høre motorlyd.

Chevrolet giver ingen data på hverken hybriden eller den rene elbil. Men de kommer til at konkurrere mod den kommende fossile Corvette Z06, der har 607 heste og en acceleration fra 0-100km/t på 2,6 sekunder. Vi kan altså godt tillade os at forvente imponerende ydeevne.

Det eneste, vi ved med sikkerhed er, at den elektriske Corvette vil være udrustet med GM’s nye Ultium-batteri. Batteriet skal drive firmaets fremtidige elbiler og vil kunne skaleres mellem 50 og 200 kWh – og hurtiglades med op til 350 kW.

Indrømmet, det er ikke verdens største overraskelse, at Corvette bliver elektrisk. General Motors meddelte allerede for et års tid siden, at de går all-in på batteribiler. I 2035 vil alle selskabets modeller være rent elektriske.

Herunder kan du se vores (begejstrede) anmeldelse af Ford Mustang Mach-E muskelbilen:

Vores videoanmeldelse af Ford Mustang Mach-E.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.