×
ElbilerTophistorie

GM lancerer sine elbiler i Danmark til efteråret

Danmark står først i køen, når amerikanske General Motors kommer tilbage til Europa som et rent elbilmærke. Her er kolossens biler ...

Amerikanske General Motors, GM, vil tilbage på det Europæiske marked, men som et rent elbilmærke. Danmark står angiveligt først i køen, sammen med Norge, Sverige og Finland, når lanceringen sker til efteråret. Det skriver Automotive News, der har talt med kilder i firmaet.

– GM’s europæiske sortiment vil være en “helelektrisk portefølje”, der vil bestå af bilproducentens elbiler på tværs af mere end ét mærke, siger koncernens europæiske manager Jaclyn McQuaid.

GM har dog ikke bekræftet præcis hvilke af koncernens bilmærker, der kommer til at blive lanceret først. Men kilder hævder at Cadillac Lyriq skal være en af spydspidserne. Ud over Cadillac har koncernen bilmærker som Chevrolet, Buick og GMC på listen.

Hvilke biler kan vi se frem til?

GM
Chevrolet Blazer EV.

Chevrolet er det af GM’s bilmærker, der er mest “elektrisk”. Ud over den lille Chevrolet Bolt har Chevrolet to SUV’er på bedding, nemlig Blazer EV og Equinox EV. Sidstnævnte er ment som en “bil til folket” med en prislap på 30.000 dollars – 205.000 kroner før dansk moms og afgifter. De har også den elektriske pickup Silverado EV på vej. Det er en direkte konkurrent til Ford F-150 Lightning.

Hos Cadillac har de som sagt Lyriq-modellen, der er en luksus crossover. I oktober måned sidste år viste de derudover deres flagskib Celestiq. Den får et stort batteri på 111 kWh og en rækkevidde på op til 483 kilometer (EPA).

GM
Cadillac Celestiq.

Sidst, men bestemt ikke mindst, er der GMC, der har den grotesk store Hummer EV på menuen. Bilen vejer 4,1 ton og alene batteripakken vejer 1.326 kilo. Det er omtrent lige så meget som en Toyota Corolla. Batteripakken er på massive 212,8 kWh. Den elektriske pickup har i øvrigt 1.000 heste.

Sidste efterår afslørede GMC også Sierra EV pickuppen, der vil udfordre rivaler som Ford F-150 Lightning.

GM
Hummer EV.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.