×
ElbilerTophistorie

Billig mini-elbil genopstår på ny platform

Lav pris og ny opdateret platform skal gøre den genopstandne Chevrolet Bolt EV til en succes.

Når General Motors kommer til Danmark til efteråret, bliver det måske med en lille ny på menuen. Den populære mini-elbil Chevrolet Bolt EV genopstår nemlig i nær fremtid. Det melder GM ud i en pressemeddelelse.

Trods sin lidne størrelse er Bolt EV faktisk den bedst sælgende elbil i USA nogensinde, kun overgået af Tesla. Den har været på markedet siden 2017.

“Vores kunder elsker Bolt. Det har leveret rekordsalg og nogle af de højeste kundetilfredshed og loyalitetsscore i branchen,” siger administrerende direktør Mary Barra.

I april måned meddelte GM ellers, at bilen ville gå ud af produktion. Men det var åbenbart bare for at gøre plads til den nye generation.

Timing og specifikke detaljer om næste generation af Chevrolet Bolt EV vil blive annonceret på et senere tidspunkt. Men GM fortæller, at de vil gøre alt for at holde omkostningerne – og dermed prisen – nede. Blandt andet skal den bygges på Ultium-platform, der kan leveres med tre forskellige motortyper med henholdsvis 342, 241 og 83 heste. Sidstnævnte benyttes som ekstramotor ved firehjulstræk.

Blandt de biler, der allerede er bygget på Ultium, er Hummer EV og Cadillac Lyriq.

Med den nye Bolt håber Chevrolet at sikre et betydeligt volumensalg. Løftet er “god værdi for pengene, rækkevidde og teknologi”.

Chevrolet Bolt blev i en kort periode solgt i Europa under Opel-mærket – før virksomheden blev købt op af den tidligere PSA-koncern, nu Stellantis.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.