ElbilerTophistorie

Her kan elbilen hurtiglades – med brint

General Motors præsenterer en ny brintdreven transportabel hurtiglader, der kan placeres, hvor der er størst behov.

Det er ikke nogen hemmelighed, at kampen om hurtiglader-ladestikkene øges i perioderne omkring ferier og helligdage. Når familierne skal på tværs af landet kan det være en udfordring at komme til huertigladereen. Det har General Motors en løsning på – og den forener samtidig elbiler med brintteknologien.

Hydrotec Mobile Power Generator, MPG, kan nemlig køres derhen, hvor der er brug for ekstra ladekapacitet. Der er ikke brug for installationer, for enheden producerer selv strømmen via brint.

Den nye hurtiglader kan for eksempel placeres ved motorvejen, ved forskellige arrangementer eller i tilfælde af en naturkatastrofe.Ideen er at erstatte CO2-svinende benzin- og dieselgeneratorer med en generator, der har brændselscelle og er tanket med brint, og et anvendelsesområde, som teknologien kan bruges til, er naturligvis elbilsopladning.

Støttet af den amerikanske hær

“Disse brændselscellegeneratorer kan i sidste ende erstatte benzin- og dieselbrændende generatorer med færre emissioner på arbejdspladser, bygninger, filmsæt, datacentre, udendørs koncerter og festivaler. De vil også kunne garantere eller midlertidigt erstatte el fra nettet til boliger og små kommercielle virksomheder i tider med strømafbrydelser,” skriver GM i en pressemeddelelse:

“Hver af disse Hydrotec-baserede strømgeneratorer har nul-emissioner ved elektrisk kraftproduktion, der spænder fra 60 kilowatt til 600 kilowatt. De støjer desuden ikke og udvikler ikke varme.”

hurtiglader
GM Hydrotec Mobile Power Generator kan hurtiglade elbiler ved hjælp af brint.

Flere udviklingsprojekter, der involverer MPG, er allerede i gang. Den mobile ladestation til elbiler er delvist finansieret af Michigan Economic Development Corporation og den amerikanske hær. Denne specielle version af MPG forventes at blive demonstreret i midten af 2022.

General Motors er naturligvis ikke først med tanken om en transportabel hurtiglader. Tyske Volkswagen præsenterede for et par år siden et koncept, hvor autonome opladningsrobotter selv kører hen til parkerede biler og fylder strøm på dem – i eksempelvis parkeringskældre.  Porsche har også en transportabel hurtiglader, men den er monteret fast i en lastbil.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.