×
GadgetsTophistorie

Din gamle iPod kan være penge værd

Der er intet, der slår nostalgi. Nogle af de ældre iPods bliver nu handlet for formuer på brugtmarkedet ...

Har du gammel elektronik liggende i skuffen? Det har faktisk 56 procent af danskerne og de ligger muligvis inde med ting, der kan sælges dyrt på brugtmarkedet. Eksempelvis handles ældre udgaver af den populære iPod musikafspiller nu for høje beløb. Der er intet, der slår nostalgien …

Siden Apple i 2017 stoppede helt med at producere de små mp3-afspillere, har de været samleobjekter. Og har du stadig en af de “rigtige” liggende i skuffen, kan du være heldig at inkassere en formue. Det skriver DBA Guide, der har gennemgået markedet for de små Apple-dimser.

Læs med her, og få svar på hvor mange penge, du kan få for de forskellige versioner af modellerne iPod Nano, Touch og Classic, der er blevet produceret fra 2001 til 2017.

iPod Classic til 50.000 kroner

På eBay findes der lige nu en ultra sjælden femte-generations Classic, der indeholder 48 forskellige, originale spil. Denne iPod, der er blevet et samleobjekt, står til hele 49.275 danske kroner.

Den næst dyreste iPod Classic på eBay er i skrivende stund en sølv syvende generation, som rummer 160 gigabyte hukommelsesplads. Den er i ubrudt emballage og står til 24.635 kroner.

Hvis du har en af de mere almindelige Classics liggende i skuffen, som tilmed stadig er i ubrudt emballage, kan du inkassere mellem 5.000 og 10.000 danske kroner. Hvis du har en brugt en af slagsen liggende, er der også penge at hente. De står nemlig til 1.000-3.000 danske kroner.

iPod
Carl-Emil fra Svendborg vil gerne have 1.000 kroner for denne femte generation iPod Classic med 80 GB (foto: DBA Guide).

iPod Touch

Touch er den iPod, der ligner en iPhone, men uden telefondelen. Den er produceret i syv forskellige modeller og i syv forskellige farver. Den dyreste på eBay står til hele 22.000 kroner. Det er en brugt fjerde-generation med 8 gigabyte hukommelse.

Den næstdyreste er en syvende generation, som har 128 gigabyte lagringsplads og står til 19.665 kroner. De fleste står dog til mellem 1.000 og 3.000 kroner.

iPod nano

Hvis du ligger inde med en femte-generations iPod nano i uåbnet emballage, kan du være heldig at den kan indbringe omkring 14.700 kroner. Det er i hvert fald dét, den dyreste på eBay lige nu står til.

Hvis du har en anden generation nano, som også stadig er i uåbnet emballage, kan du få omkring 5.000 kr. for den. Ved de fleste uåbnede iPod Nanos kan du indkassere mellem 2.000 og 4.000 kr.

Den iPod Nano-version, der på eBay vurderes til at være mindst værd, er den nyeste version – nemlig den syvende generation. Den står til mellem 1.000 kr. og 1.500 kr.

Dette billede viser den iPod, der er i skrivende stund, er den dyreste, der er til salg på DBA. Det er en ‘Speciel edition iPod Nano fjerde generation A1285, 8 GB’. Det er en speciel model, som i tidernes morgen blev givet af Mærsk Drilling til deres medarbejdere som julegave. Derfor er der indgraveret “Maersk Drilling” samt deres logo på bagsiden. Den særlige iPod er aldrig blevet brugt. Den er kun pakket ud af nysgerrighed. Det er OGSÅ Carl-Emil fra Svendborg, der har den lille musikafspiller til salg for 2.000 kr. (foto: DBA Guide). 

Disse ligger og samler støv i danskernes hjem i 2021:

1.       Mobiltelefoner: 56 %

2.       Tøj: 47 %

3.       Boligtilbehør: 36 %

4.       Sko: 36 %

5.       Bøger: 34 %

Kilde: Genbrugsindekset 2021

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.