×
TeknologiTophistorie

Her er de mest søgte varer på DBA i 2023

Brugte sofaer og brugte iPhones står øverst på ønskelisten hos dem, der besøgte DBA sidste år.

Har du en sofa, eller iPhone, du skal af med, er der rimelige chancer for at få dem solgt på DBA. I hvert fald er det de to ting, DBA-brugerne søgte mest efter i 2023.

– Sofaen er hvert år den mest populære genbrugsvare, og det skyldes nok, at mange husstande kan huse flere sofaer. En sofa til teenageværelset og en sofa til sommerhuset – foruden den i stuen, fortæller Julie Schoen, DBAs presseansvarlig.

Sofaen har slået iPhone ned fra førstepladsen, hvor den i afskillige år har befundet sig. En pudsig detalje er dog, at iPhone er det klart mest søgte produkt i efterårsmånederne. Altså efter at der, typisk i september, sendes nye modeller på gaden. Derfor er der også flere danskere, som vil købe den næstnyeste model til en billigere pris.

– Det er egentlig utroligt, at ’iPhone’ ligger i top, for du kan søge efter en iPhone på mange måder: Den nyeste udgave af iPhone, fx søgeord som ’iPhone 14’, ligger også altid som et af de mest populære søgeord hos os, så samlet set er Apples smartphone bare ganske populær, må vi konstatere. Også brugt, fortæller Julie Schoen.

Samtidig er iPhone faktisk det eneste elektronik, der har sneget sig ind på Top 10 over de mest søgte varer på DBA. En liste, der domineres kraftigt af møbler.

  1. Sofa
  2. iPhone
  3. Lego
  4. Spisebord
  5. Cykel
  6. Gratis
  7. Kommode
  8. Sofabord
  9. Lænestol
  10. Skrivebord

’Gratis’ er det eneste ord på Top 10, der ikke dækker over en specifik vare. Det var første år sidste år, at ’gratis’ blev indtastet så flittigt i søgefelt, at det kom med på listen. Noget kunne tyde på, at de høje renter og prisløftet på dagligvarerne stadig kan mærkes i pengepungen, siden ’gratis’ også i år mænger sig med top 10.

Læs mere hos DBA.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.