×
Støvsugere

Ecovacs Deebot Ozmo 930

Støvsugerrobotterne bliver klogere og bedre til at gøre jobbet - Ecovacs Ozmo 930 kan endda vaske gulvet samtidig med støvsugningen

iRobot har du måske hørt om. Det er firmaet, der nærmest er blevet synonymt med støvsugerrobotter – deres
Roomba serie kører rundt i et utal af danske hjem, og her i landet har de en meget dominerende markedsandel. Heldigvis er det ikke de eneste, der gerne vil have en bid af den kage, for kinesiske Ecovacs bider dem i haserne med deres Deebot serie – og en af de nyeste hedder Ozmo 930. Den skiller sig ud fra mængden ved at være i stand til både at støvsuge og vaske gulvet. Eller… Vaske er så meget sagt – den kan køre det over med en våd klud når den har støvsuget. Men det kommer jeg tilbage til.

Let opsætning

Jeg har før testet iRobot robotstøvsugere – og det har altid været relativt let at sætte dem op. Det samme gør sig gældende med Ozmo 930. Pak robotten ud, installer appen på telefonen og gå igennem en lille guide – så er robotten klar til at køre over gulvet. Hvis man vil bruge gulvvaskefunktionen skal moppen monteres, ligesom der skal hældes en smule vand på robotten. Men det er en simpel proces, og man er hurtigt igang med rengøringen.

God app

Appen der hører til robotten er generelt let at bruge – om ikke andet, så fordi man ikke behøver gøre så meget.

Ozmo 930 tegner et kort over det rum, den støvsuger i. Den kører meget mere målrettet end de fleste konkurrenter.

Langt det meste klarer robotten selv. Ikke desto mindre er det fascinerende at se hvordan der over tid tegnes et ganske nøjagtigt kort over husets grundplan, der inkluderer både løse gulvtæpper og møbler. Eller i hvert fald møblernes fødder.

I appen kan man tegne usynlige grænser for robottens bevægelser. Man kan også inddele rum, hvis appen i øvrigt ikke selv har gjort det. Selv om mit køkken er i en åben plan, har appen alligevel regnet ud, at der er tale om et selvstændigt rum. Det er faktisk ganske praktisk, for man kan så vælge at støvsugeren ikke skal tage mere end det ene rum – i mit køkken står kattens foder på gulvet, så der skal støvsugeren helst ikke køre rundt og skubbe til det.

Der er i øvrigt ikke utroligt meget, man reelt kan gøre i appen. Der er mulighed for at se en bunke statistik og starte støvsugeren, lave en “spotclean” hvor støvsugeren kører rundt i et specifikt område eller en “area clean” hvor den kører rundt i et specifikt rum. Det er også muligt at sætte en tidsplan, så den kører på bestemte tidspunkter af døgnet. Alt i alt en udmærket app med de funktioner, man skal bruge.

Lav profil

Rigtigt mange af de eksisterende robotstøvsugere er ganske høje – hvilket gør, at det kan være ret svært for dem at navigere under møbler – hvilket ellers er en af de store fordele ved, at støvsugeren selv kan navigere rundt. Ozmo 930 er faktisk lav nok til, at den kan komme rundt under møblerne i min stue, så der bliver også suget kattehår op på steder hvor jeg ellers har haft svært ved at komme med min konventionelle støvsuger.

Støjniveauet er også lavt – en del lavere end de fleste andre robotstøvsugere, jeg har testet. Man kunne så godt blive en smule bekymret for, at det er ensbetydende med lavere sugeevne, men det er ikke tilfældet.

Tager det meste

En robotstøvsuger er ikke en afløsning for en “rigtig” støvsuger, det er ret vigtigt at slå fast. Til gengæld er en god robot som Ozmo 930 et godt supplement til den almindelige støvsuger, og i praksis betyder den, at man vil kunne slippe for at støvsuge helt så meget. I mit tilfælde har den gjort, at jeg kun støvsuger “rigtigt” en enkelt gang om ugen – hvor jeg ellers ville støvsuge mindst to-tre gange. Kattedyret der lusker rundt i huset har det nemlig med at udlede en lille sky af hår, der kan samle sig i hjørner og blive til noget der gør det ud for en mindre killing. Men netop kattehår tager Ozmo 930 konsekvent. Med et juletræ i huset skal det dog siges, at den ikke helt får ram på alle nålene, for den suger måske halvdelen op. De tungeste kører den i stedet rundt – og jeg frygter lidt, at det vil betyde at jeg fra nu af vil finde grannåle over hele hytten i månedsvis efter jul.

Sætter man “kluden” på under støvsugeren og putter lidt vand i den får man ikke vasket gulv, selv om salgstalen måske taler om det. Der er jo ingen sæbe i maskinen, og den er heller ikke trykket hårdt nok imod gulvet til at den reelt kan tage indgroet snavs – men den tager faktisk alligevel de mest overfladiske pletter.

God pris

Samlet set er Ozmo 930 en god robotstøvsuger der kan konkurrere med selv de bedste af iRobots Roomba’er. Forskellen er dog, at Ecovacs har en noget anden prissætning på deres topmodel. Hvor den dyreste Roomba

koster 6.999 kr., kan du få Ozmo 930 for ca. 4.800 kr. Og udover en støvsuger der leverer næsten det samme på de fleste måder, så får du altså også gulvvaskefunktionen kastet oveni. Med andre ord; du får mere for færre penge. Det har jeg meget svært ved at have noget imod – og jeg kan give Ecovacs Deebot Ozmo 930 en ganske varm anbefaling og et “iNPUT anbefaler”.

Ecovacs Ozmo 930

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 4.798 kr.

Ecovacs Ozmo 930 er en af de bedste støvsugerrobotter, vi har haft fingrene i - og kan snildt konkurrere med meget dyrere robotter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.