×
ElbilerTophistorie

Efterforsker dødsfald blandt ansatte på svensk batterifabrik

Politiets afdeling for miljøkriminalitet har startet en efterforskning af tre dødsfald blandt medarbejdere på Northvolt batterifabrikken.

Tre mænd i den svenske by Skellefteå er fundet uforklarligt døde efter deres vagter. Alle tre arbejdede på batterifabrikken Northvolt. Derfor har politiets miljøkriminalitetsenhed nu iværksat en efterforskning af dødsfaldene, skriver den svenske avis Norran.

De tre mænd er alle døde i deres hjem i løbet af de seneste seks måneder. I januar blev en 33-årig far til tre fundet død i sin seng efter en aftenvagt på batterifabrikken. En måned senere blev en 19-årig, som også arbejdede på fabrikken, fundet død i sin seng.

Den seneste sag drejer sig om en mand i 60’erne fra Skellefteå, der tidligere på måneden blev fundet død på sin altan. Også han havde lige fået fri fra jobbet på Northvolt batterifabrikken.

Nu undersøger politiets afdeling for miljøkriminalitet, om der er en mulig sammenhæng mellem de tre dødsfald.

– Da der er kommet endnu en sag ind, har vi nu indledt en undersøgelse, så vi kan undersøge, om der er nogen sammenhænge, ​​siger Johann Kristiansson fra Skellefteå politi til avisen.

Han understreger at det endnu er for tidligt at sige, om den afdøde kan have været udsat for noget i arbejdsmiljøet, eller om dødsfaldene skyldes tilfældigheder.

Northvolt blev stiftet i 2017 af to de tidligere Tesla-topfolk Peter Carlsson og Paolo Cerutt. Både BMW Group, Volkswagen Group , Goldman Sachs og Folksam har investeret stort i virksomheden.

Fabrikken i Skellefteå, Northvolt Ett, åbnede i 2021, mens Northvolt og Volvo Cars er i fuld gang med at bygge endnu en batterifabrik i Göteborg.

Læs mere om Northvolt:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.