×
TeknologiTophistorie

Eksoskelet skal forhindre overbelastning af håndværkere

Nu kan håndværkere beskytte kroppen mod overbelastning ved hjælp af det nye ExoActive eksoskelet.

Eksoskeletter er næppe noget mange forbinder med malere, tømrere eller andre håndværkere. Men opgaver, der foregår over hovedhøjde slider på kroppen. Derfor vil værktøjsproducenten Festool forsøge af afsætte sit nye eksoskelet, ExoActive, til lige præcis håndværkere.

Det er ingen hemmelighed, at håndværkere er i højere risiko for nedslidning end andre faggrupper. Det er en problematik, vi altid har fokus på, når vi udvikler vores produkter, og med ExoActive tager vi et væsentligt skridt. Vi tror på, at den kan revolutionere branchen, forklarer Paw Mikkelsen, der er tømrer og produktspecialist hos Festool.

300 testpersoner i syv europæiske lande har siden maj 2023 anvendt ExoActive i et internationalt studie. Resultaterne fra byggepladserne peger på, at det nye eksoskelet aflaster skuldermuskulaturen foran med op til 30 procent.

eksoskelet
Via en gratis app kan ExoActive også indstilles til opgaven via smartphone (foto: Festool).

ExoActive har en maksimal støttekraft på 50 newton pr. arm. Det er batteridrevet og har en driftstid på mellem halvanden og fem timer, alt afhængig af arbejdsopgave. Med den medfølgende Festool Work-app (Android + iOS) kan ExoActive også indstilles til opgaven via smartphone.

Eksoskelettet tages på som en rygsæk. Det vejer 7 kilo, men sikrer, ifølge producenten, “maksimal bevægelsesfrihed”.

Krabaten kommer i handelen til oktober. Prisen er der endnu ingen oplysninger om, men billig bliver det næppe …

Eksoskelet
Det nye eksoskelet danner en enhed med kroppen og er lige så let at tage på som en rygsæk (foto: Festool).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.