ElbilerTophistorie

Elbils-taxaen Viggo udvider til Aarhus

Taxaselskabet Viggo, der udelukkende kører i elbiler, udvider til Aarhus. Allerede i denne weekend er der ture til en flad 20'er.

Efter i omkring et år at have kørt folk rundt i Hovedstaden, er elbils-taxaselskabet Viggo klar til at ekspandere til Aarhus. Selskabet lancerer i Aarhus med fem elbiler den 13. november, og inden udgangen af 2020 er målet at have ti biler på de aarhusianske gader. 

Man behøver dog ikke vente så længe. Allerede i dag og i morgen kører to biler testkørsel i Aarhus, og du kan køre med mellem klokken 15 og 02 fredag d. 30.10 og mellem klokken 12 og 02 lørdag d. 31.10 til kun 20 kroner i introduktion.

Foruden ny teknologi – biler bestilles via en app – og service er netop elbilen det bærende fundament for Viggo. Bilerne er primært Tesla Model 3 og Jaguar i-Pace, da det er de elbiler, der har længst rækkevidde og derfor også giver den bedste økonomi for de nye vognmænd, fortæller selskabet.

– Og så er de biler da også at foretrække for kunderne – for hvem vil ikke gerne køre på business class til economy-pris, siger CEO i Viggo, Kenneth Herschel, med et glimt i øjet.

Viggo kalder sig selv for en mobilitetsvirksomhed, for de er med egne ord mere, end hvad man typisk forbinder med et taxiselskab:

– Viggo adskiller sig fra det mere traditionelle taxiselskab ved at forene moderne teknologi og klimabevidsthed. Vi har ingen telefoncentral, og vi har ingen forurenende dieselbiler. Til gengæld har vi en brugervenlig app og nul-emissionsbiler – altså elbiler, som til en god, fast pris kører en stigende kundegruppe fra A til B, siger CEO i Viggo Kenneth Herschel.

Ifølge selskabet sparer selskabets biler 85 gram CO2 pr. kilometer, sammenlignet med en typisk dieseltaxi. Selskabet bestilte for nyligt 300 eksemplarer af den kommende Fisker Ocean SUV, som skal fungere som taxa i både Danmark og andre skandinaviske byer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.