×
TeknologiTophistorie

Elon Musk sætter overtagelsen af Twitter på pause

På selvsamme medie har Musk annonceret at pausen skyldes undersøgelser, der skal fastslå mængden af falske profiler på tjenesten.

Ingen dag uden et nyt kapitel om Elon Musk og overtagelsen af Twitter. I løbet af den seneste uge er det kommet frem at Musk vil lukke Trump ind igen og at Jack Dorsey, medstifter af platformen, har udelukket at han genindtræder som CEO, når handlen er gennemført.

I dag har Musk så annonceret at han har sat overtagelsen af Twitter på pause. Det sker på baggrund af en artikel, der vurderer at falske profiler maksimalt udgør 5% af de over 200 millioner brugere. Det er et af Musks erklærede mål at komme spambots og falske profiler til livs på tjenesten. Blandt andet ved at kræve verificering af den enkelte bruger – modsat i dag, hvor verificering kun sker for særligt profilerede brugere.

Udmeldingen har forventeligt fået aktien til at dykke, men om Musk overhovedet kan trække sig fra handlen er uvist. Det mener aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen, der til TV 2 har udtalt, “Det kan godt blive svært, hvis det er sådan, at han allerede har afgivet et pligtmæssigt tilbud”.

Overtagelsen af Twitter har derfor fået endnu en sten i skoen. Flere prominente brugere har meldt sin afgang fra mediet efter det kom frem, at Elon Musk sandsynligvis overtager styringen. Herunder danske Henrik Fisker, som proklamerede sin exit kort efter nyheden.

Om handlen bliver til noget og om det lykkedes at få Trump tilbage står i det uvisse. Trump har efter Elon Musks udtalelse om at fjerne hans udelukkelse afvist. “Jeg kommer ikke på Twitter. Jeg bliver på Truth,” har Trump udtalt. Truth er Donald Trumps nye, egne sociale medie.

Meget tyder på, at det sidste kapitel ikke er skrevet endnu.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.