×
TeknologiTophistorie

Elon Musk trækker sig fra Twitter-handel

Elon Musk har fredag oplyst til de amerikanske børsmyndigheder, at han trækker sig fra overtagelsen af det sociale medie Twitter.

Den nok mest profilerede tech-handel i mands minde, ser ud til at falde til jorden. Elon Musk har i hvert fald meddelt de amerikanske myndigheder, at han trækker sig fra den ellers fortstående Twitter-handel.

Årsagen skulle være, i følge brevet fra Musks advokater, at Twitter ikke har levet op til deres kontraktmæssige forpligtelser. Som vi tidligere har kunne berette, så ønskede Musk beviser for, hvor stor andel af Twitter-brugerne der er spambots. Den information har han tilsyneladende ikke kunne få og derfor trækker han sig nu fra den historiske overtagelse.

Det startede ellers så godt. Tilbage i april købte Musk først 9,1 procent af aktierne i Twitter. Hvilket gjorde ham til den største aktionær i techvirksomheden. Senere samme måned blev det fulgt op af et reelt købstilbud på svimlende 321 milliarder kroner (44 milliarder dollars).

Musks fokus på netop spambots og falske profiler har været ét af rigmandens fokuspunkter. Netop den type profiler bliver ofte brugt til at sprede falske informationer og generel støj på mediet. Musk har derfor krævet tal på hvor stor andelen af disse typer brugere er. Twitter selv siger under 5%, mens Musk anslår det er 20%. Beviserne for Twitters påstand har tilsyneladende ikke været tilfredsstillende.

Bestyrelsen tror stadig på at handlen gennemføres

I følge mediet CNBC, så er der indskrevet en klausul i kontrakten, som betyder at handlen kan annulleres. Mod et beløb på en milliard dollars dog.

Elon Musk, der ifølge Forbes er verdens rigeste mand med en formue på knap 240 milliarder dollars, er primært kendt for sin etablering af Tesla. Men han også gjort sig bemærket indenfor rumfart med virksomheden SpaceX, der i 2023 sender Andreas Mogensen ud i atmosfæren igen.

Selvom meldingen i går kom fra Musk, at han trækker sig fra handlen, så er bestyrelsesformand i Twitter, Bret Taylor fortsat optimistisk. Han skrev efter udmeldingen nedenstående tweet i går.

Om Musk blot forsøger at presse Twitter med udmeldingen, eller om han vitterligt har opgivet handlen, det finder vi formentlig ud af på netop Twitter i den kommende tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.