×
TeknologiTophistorie

Elprisen nærmer sig normalt vinterniveau

Elprisen er styrtdykket de seneste uger og nærmer sig nu det normale vinterniveau. Men den hellige grav er ikke velforvaret.

Efter en grusom sensommer er elprisen i disse uger styrtdykket, så den nærmer sig det normale vinterniveau. Således lander gennemsnitsprisen for én kilowatttime – uden moms, afgifter og tariffer – i oktober på 1,02 kroner. I august var den mere end tre gange højere, nemlig 3,4 kroner.

I dag, den 4. november, er gennemsnitsprisen på rå el på bare 0,64 kroner per kilowatttime.

Inden vi kipper med flaget og tænder for tørretumbleren er det dog vigtigt at bemærke, at analytikere forventer at elprisen stiger igen i løbet af november og december. Dog ikke til de niveauer, vi har set tidligere på året.

elprisen
Sådan har elprisen udviklet sig på ugeniveau siden september sidste år kilde: Nordpool.

Til Politiken fortæller Louise Aggerstrøm Hansen, der er chefanalytiker hos Danske Bank:

– Priserne i slutningen af august var ekstremt høje, men er nu langt tættere på det, vi normalt ser. Det er virkelig positivt for forbrugerne. Jeg tør ikke sige, at energikrisen er decideret afblæst, for priserne kan meget vel stige igen. Men risikoen for ekstremt høje priser til vinter er faldet kraftigt.

Elprisen er afhængig af prisen på gas, da gas bruges til produktionen af elektricitet. Men også prisen på gas er dykket den seneste tid.

– Der har været et stabilt fald i priserne, for fyldte gaslagre og varmt vejr har gjort situationen bedre og vinteren kortere. Og man ved nu, hvilke gasleverancer man kan regne med, og det har givet noget ro over priserne, Kristian Rune Poulsen, der er energianalytiker i branche- og interesseorganisationen Green Power Denmark, til Børsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.