Teknologi

Erhversstyrelsen har rejst sag mod Yousee

Yousee risikerer høj bødestraf for det seneste læk af personoplysninger.

Forleden kunne vi fortælle, at Yousee for anden gang på et halvt år har lækket personlige oplysninger om tusindvis af kunder. Nu har Erhvervsstyrelsen, der håndterer indberetninger om brud på persondatasikkerhed hos teleselskaber, rejst en tilsynssag over for Yousee, skriver DR Nyheder.

Og Yousee risikerer en høj bødestraf for fejlen. Datatilsynet sidder lige nu og overvejer bødeniveauet i en lang række sager, så når tilsynet har færdiggjort sagerne, bliver vi klogere på, hvad bødeniveauet er for sager om sikkerhedsbrud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har lækket oplysninger om 14.000 kunder

Teleselskabet har over en periode på et halvt år lækket oplysninger om 14.800 personer, der ønskede at have hemmeligt nummer og adresse. I maj måned lå oplysningerne om mere end 10.000 kunder frit tilgængelige på 118.dk i knapt tre måneder – og forleden var den gal igen, da Yousee ved et uheld gjorde 4.800 kunders oplysninger tilgængelig samme sted. Begge gange skyldtes lækket manuelle flytninger af oplysningerne mellem to databaser.

OPDATERET: Erhvervsstyrelsen oplyser til iNPUT, at der ikke er tale om en GDPR-sag, som vi tidligere skrev. Der er særlige regler i telelovgivningen om persondatasikkerhed på teleområdet. Og det er disse særlige regler, der gælder i den konkrete tilsynssag, oplyser styrelsen.

Back to top button