Teknologi

EU kræver længere levetid på mobiltelefoner og anden elektronik

EU-kommissionen overvejer lov, der sikrer, at mobiltelefoner og anden forbrugerelektronik skal kunne holde længere, kunne repareres og genbruges.

Står det til EU-kommissionen skal det være slut med at producere produkter med kort levetid, der ikke kan genanvendes, repareres eller genbruges. Med ny lovgivning vil EU kræve af producenter, at produkter, der skal sælges i Europa, skal kunne holde længere, kunne repareres og genbruges, skriver Ritzau. 

Det gælder både computere, mobiltelefoner, tøj, anden elektronik og en række øvrige produktgrupper.

”EU-Kommissionen vil fremsætte lovforslag om en bæredygtig produktpolitik. Den skal sikre, at produkter på EU’s marked er designet til at holde længere, er lettere at reparere og genanvende,” skriver EU-Kommissionen ifølge nyhedstjenesten.

I øjeblikket er det ifølge Kommissionen blot 12 procent af de brugte materialer, som bliver genbrugt i nye produkter. Men for at opnå klimaneutralitet i 2050 er det nødvendigt, at EU får en ”helt cirkulær økonomi”, siger EU’s klimakommissær, Frans Timmermans.

Derfor skal brugen af engangsmateriale underlægges restriktioner. Der er også planer om at indføre et direkte forbud mod at destruere usolgte varer – en løsning der især bruges af modeindustrien.

– Mange produkter går til for let. De kan ikke genanvendes, repareres eller genbruges, eller de er produceret til engangsbrug. Der er et enormt potentiale, der kan udnyttes, for både virksomheder og forbrugere, siger Frans Timmermans.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.