Teknologi

EU og Vestager truer med kamp mod Apples Lightning-stik

Apples Lightning-teknologi risikerer at få en formidabel fjende i form af den danske EU-kommissær.

Det kan blive begyndelsen til enden på Apples Lightning-stik. EU’s konkurrencekomissær, Margrethe Vestager, har indstillet fokus på smartphone-opladere, som EU i knapt ti år har forsøgt at få standardiseret. Hidtil har tilgangen været frivillig for producenterne, men det går ifølge Vestager ikke hurtigt nok, og hun overvejer derfor om Apple og de andre skal “hjælpes på vej”.

Helt tilbage i 2009 skrev 14 producenter, heriblandt Apple, Samsung og Huawei, under på et frivilligt memorandum hvori de lovede at arbejde for at standardisere mobilopladere. Men her knapt ti år efter ser vi stadig mobiltelefoner der skal oplades via Lightning eller microUSB. Og det generer Vestager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“I betragtning af de utilfredsstillende fremskridt med denne frivillige tilgang vil Kommissionen inden længe indlede en konsekvensanalyse for at vurdere omkostninger og fordele ved forskellige andre muligheder,” udtaler Margrethe Vestager ifølge Reuters.

Formidabel fjende

I Margrethe Vestager kan Lightning-stikket få en formidabel fjende. Den danske EU-komissær har tidligere uddelt rekordstore bøder til både Facebook og Google – sidstnævnte for tre typer af ulovlige begrænsninger for anvendelsen af ​​Android, for på denne måde at cementere dominansen af ​​sin søgemaskine.

Mens andre producenter stille og roligt bevæger sig i retning af af implementere USB-C som standard, kører Apple stadig sololøb med sin Lightning-teknologi.

En harmonisering af opladerteknologi vil ikke alene være en fordel for os forbrugere, det vil også være en fordel for miljøet – ifølge EU giver den store udskiftning af opladere årligt 51.000 tons elektronisk affald.

Det er Vestagers kollega, Elzbieta Bienkowska, der har ansvaret for spørgsmålet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.