×
TeknologiTophistorie

EU styrker sagen mod Apple Pay

Monopolsagen mod Apple Pay snerper til. EU-komissionen har bedt om yderligere informationer om Apples betalingstjeneste.

Efter flere års granskning af Apple Pay indledte EU sidste år formelt en monopolsag mod betalingstjenesten. Nu, tre måneder efter den første høring, har EU-komissionen bedt om yderligere informationer om Apple Pay. Og det er usædvanligt, skriver Reuters.

Nyhedstjenesten ser det som et tegn på, at EU forsøger at lukke eventuelle smuthuller og styrke sin sag mod iPhone-producenten.

EU-Kommissionen ventes at komme med en afgørelse senere på året.

Margrethe Vestager og kompagni anklager Apple for at begrænse rivalernes adgang til NFC-chippen i iPhone. Noget, der gør det vanskeligt at udvikle rivaliserede betalingstjenester til iPhone.

Læs mere: Vestager og EU indleder monopolsag mod Apple Pay.

Ifølge Apple er de strenge standarder for adgang til NFC-chippen udelukkende indført for at sikre, at de betalingsdata, iPhone-indehavere samler, er beskyttet mod hackere. Apple peger blandt andet på danske MobilePay som et eksempel på, at det kan lade sig gøre at lave en succesfuld konkurrent til Apple Pay.

Den køber de dog ikke hos MobilePay. I februar sagde daværende landechef for MobilePay, Claus Bunkenborg, at iPhone udgør to tredjedele af deres kundebase. Det er derfor vigtigt, at de fortsat har adgang til mobilbetaling.

Kendes Apple skyldig I at overtræde konkurrencelovgivningen, skal de ikke alene åbne for adgang til NFC-chippen. De kan også idømmes en bøde på op til 10 procent af deres globale årlige overskud.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.